Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Huawei Pocket S: gaat dat wat worden?

Huawei Pocket S: gaat dat wat worden?
Redactie

Vouwbare telefoons zien er mooi uit, maar zijn helaas erg duur. Huawei probeert daar nu een verandering in te brengen met de nieuwe Pocket S, een vierkante variante met een prijskaartje van omgerekend zo’n 830 euro.

Natuurlijk, dat is nog steeds een bak geld, maar vergelijkbaar met de Galaxy Fold 4, die als adviesprijs 1799 euro meekreeg, in ieder geval iets goedkoper dan gangbaar. 

Er is gelijk wel één groot nadeel: de Pocket S wordt vooralsnog niet uitgebracht in Europa. 

Dat heeft alles te maken met de problemen die Chinese grootmacht Huawei heeft met de Verenigde Staten. Een hoogoplopend handelsconflict heeft ervoor gezorgd dat Huawei nog altijd geen nieuwe telefoons met Android, het besturingssysteem van Google, mag produceren (al gaat het op ruzievlak wel iets beter).

Daarom heeft Huawei zelf een OS bedacht: Harmony OS. Specialisten zijn daar, mild gesproken, nog niet erg enthousiast over.

 

Het is een van de grote redenen waarom de Pocket S niet in onze winkels gaat liggen: consumenten zitten niet te wachten op een ander OS – die willen gewoon Android.

Tegelijkertijd is de Huawei Pocket S qua look and feel wel echt interessant. Een mooie, compacte vierkante behuizing met prima hardware maakt het een model die best wat in verkoop zou kunnen doen. 

Maar die 830 euro blijft voorlopig in de zak van consumenten. Dat is zeker. Of -ie net zo duur wordt als een vouwbare iPad, dat wagen we te betwijfelen.