Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

WhatsApp eindelijk fatsoenlijk scherp

WhatsApp eindelijk fatsoenlijk scherp
Ger
  • Op 19 november 2014

Dank. WhatsApp. Dank. Dat gedoe om de blauwe vinkjes ben ik nu helemaal vergeten. Jullie hebben mijn leven deze week een beetje leuker gemaakt. Ik zeg zo waarom.

Ik ben geen smartphone-fetisjist. Ik gebruik maandelijks meerdere telefoons, maar dat is vooral omdat het mijn werk is. Tof werk, laat dat duidelijk zijn, maar ik zou zelf nooit duizend euro voor een smartphone uitgeven. Want laten we wel wezen, dat kosten mobiele telefoons tegenwoordig.
Of liever: degene waar ik het even over wil hebben. De meest besproken telefoon van het afgelopen kwartaal. De gadget waar iedereen een mening over heeft en die kan buigen.
Inderdaad. De iPhone 6 Plus.

Review: iPhone 6 Plus


Draadbreuk’s enige echte eigen iPhone 6 Plus review

Deze joekel van een smartphone heeft misschien wel de beste hardware van dit moment. Een geweldige camera, een belachelijk rappe 64-bits processor en een display met een pixeldichtheid waar je u tegen zegt. Allemaal geweldig natuurlijk, maar om daar nu duizend euro voor neer te tellen – dat is gewoon teveel. Vind ik dan.

Stel, jij bent zo gek om Frisia Financieringen te bellen en een rooitje in euro’s af te tikken, dan mag je dus wel het nodige verwachten. Haarscherpe apps, bijvoorbeeld. En daar ging het in den beginne mis.

’s Werelds meest gebruikte chatapp WhatsApp was namelijk niet voorbereid op een 5,5 inch iPhone 6. Gevolg: onscherpe gesprekken. En hoewel ik me normaal nooit druk maak om een resolutietje hier of daar – ik bedoel: ik kom uit de tijd waar een CRT-beeldscherm scherp was als hij 640 x 480 pixels had – merkte ik dat ik hier vrij geïrriteerd door raakte. Ik open zo’n 34524 miljoen keer per dag WhatsApp. En iedere 34524 miljoen keer zag ik de pixels. Het noopte me bijna tot een overstap tot Telegram, zeker na de blauwe vinkjes.

 Ik opende zo’n 34524 miljoen keer per dag WhatsApp. En iedere 34524 miljoen keer zag ik de pixels.

Goddank niet gedaan. Mijn gebeden zijn namelijk verhoord. WhatsApp heeft ongetwijfeld bovenstaande video gezien en gedacht: Ja, die Ger heeft een punt.

Whatsapp heeft een update gekregen. Eindelijk zijn mijn chatgesprekken op de iPhone 6 Plus weer scherp. En dat is eigenlijk geen voer voor een blog, maar ik kon het niet laten. WhatsApp, bedankt. Alleen jammer dat ik deze week ga switchen naar de Note 4.

Reacties

  1. PitaBroodje

    Schandalig dat een grote speler als whatsapp de iPhone 6(+) verwaarloost. Nota bene door facebook overgenomen terwijl facebook hun eigen app al gelijk geoptimaliseerd had na de release