Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung gaat minder smartphones maken

Samsung logo
Ger
  • Op 18 november 2014

Goed nieuws van het Samsung-front. De Koreaanse fabrikant gaat namelijk minder smartphones maken. Hoewel wij natuurlijk net als jullie iedere keer reikhalzend uitkijken naar een nieuwe Note of Galaxy S, is de introductie van de zoveelste Galaxy Ace 3 Advance Plus rete-saai en bovendien onnodig. En gelukkig is dat nu verleden tijd.

Althans, dat stelt The Wall Street Journal, een ehh.. vrij gerenommeerde krant. Tijdens een presentatie in New York liet Samsung-pief Robert Yi weten dat het bedrijf in 2015 25 tot 30 procent minder smartphones gaat maken. Zo probeert de Koreaanse fabrikant de dalende omzet te bestrijden.

En dat is helemaal niet erg. Waarom moeten er driehonderd verschillende Galaxy-telefoons zijn? Maak gewoon een budget- midrange-, high end- en phabletlijn en dan heb je de belangrijkste doelgroepen wel gecovered toch? Zit er nu wezenlijk verschil in een Ace 2 en een Galaxy Advance? Los van een schermformaatje en wat RAM is er niemand die dat goed kan aanstippen. Alle reden dus om daar nu eindelijk eens mee te stoppen.

Samsung: low end smartphones

Het is niet duidelijk welke serie telefoons Samsung de nek om gaat draaien, maar volgens GSMArena zal de focus van de elektronicagigant liggen op de low-end en middensegment telefoons.

Yi liet verder weten dat Samsung wel weer heel erg groot wil worden in China, waar Xiaomi tegenwoordig marktleider is. Vinden wij prima, daar komen we toch nooit.