Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kooptip: Gear VR-killer voor een knaak

Kooptip: Gear VR-killer voor een knaak
Dennis de Vries

Die Samung Gear VR bril die we op de IFA op onze neus hadden is natuurlijk erg cool, maar laten we er ook niet meer van maken dan het is: een skibril die een Galaxy Note op je gezicht houdt. En voor dat stuk plastic durven ze dan toch €199 te rekenen. Dat kan goedkoper, aldus het internet. Dus heb jij al je eigen Gear VR-killer in huis voor omgerekend €2,50! Gratis verstuurd, je moet ‘m alleen even zelf in elkaar vouwen.

De webshop Tinydeal biedt een VR-bril á la Gear VR aan voor dat bedrag. Addertje onder het gras: hij is van bordkarton. Een bijzondere materiaalkeuze waardoor het gevaarte lekker licht is, goed voor het milieu en breed inzetbaar: door handig gebruik te maken van een elastiekje krijg je een VR-ervaring óók als je geen Note 4 bij de hand hebt. Elk recent Android of iOS apparaat van 4 inch of groter voldoet. Kwestie van even uit de Play Store of App Store een virtual-reality game naar keuze downloaden.

 

Video: Samsung Gear VR. Dit, maar dan voor een paar euro


 
Tinydeal biedt deze armeluis-Oculus aan onder de naam ‘Google Cardboard VR glasses’. Hoewel Google niets met dit specifieke product te maken lijkt te hebben, komt die naam niet uit de lucht vallen. Op hun ontwikkelaarscongres Google I/O verrassen ze aanwezigen graag met hun nieuwste gadget. Normaal strooien ze dus met tablets en smartphones, maar afgelopen juni kregen bezoekers een stuk karton met wat lenzen en een magneetje. Door dat als een doosje op te vouwen en je Nexus 5 er in te hangen, had je dus een budget VR-bril. Destijds nog exclusief voor Google-nerds, nu voor iedereen beschikbaar.
 

Van kartonnen doos naar VR bril? De edele origami-kunst maakt het mogelijk.

De onofficiële Google bril van Tinydeal wordt geleverd inclusief elastiekjes, klitteband, lensjes en magneetjes. Door de prijs heet hij een streepje of tweehonderd voor op de Gear VR, over het comfort willen we het maar niet hebben. Die afgeknipte randjes bordkarton die in je gezicht drukken zijn vast minder comfortabel dan het zachte materiaal dat Samsung tegen het gelaat duwt. Papercuts in je voorhoofd: het is een probleem waar we maar mee moeten leren leven denk ik.

Reacties

  1. jackstutorial ss

    hahaha heb m net besteld ik zocht al zoooo lang naar deze maar dan goedkoper 🙂