Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Lenovo Phab 2 Pro eerste smartphone die Tango doet

Dennis de Vries

De Phab 2 Pro. Dat is de naam die Lenovo heeft gekozen voor zijn nieuwe smartphone. Daarmee heeft Lenovo twee primeurtjes. Het is het eerste bedrijf dat de term ‘phablet’ geinig genoeg vond om het in een toestelnaam te verwerken. Maar interessanter: de Phab 2 Pro is de eerste telefoon uitgerust met de dieptecamera van Google: Project Tango. Of zoals we vanaf nu zeggen: Tango.

De smartphone is zojuist gepresenteerd op de Techworld conferentie van Lenovo. Het gaat om Android smartphone met 6,4 inch beeldscherm – absoluut een phablet dus – en niet twee, niet drie maar maarliefst vier camera’s. Overdreven, zegt u? Niet helemaal.

It takes two to Tango

De Phab 2 Pro heeft namelijk als eerste Project Tango aan boord. Dat wil zeggen dat er naast de 8 megapixel front camera en de normale 16 megapixel ook een speciale unit opzit. Eentje met twee extra camera’s. Een camera kan diepte detecteren, terwijl een andere camera een motiontracker bezit. Dat betekent dat de Phab 2 Pro niet alleen door de camera’s de ruimte om zich heen kan weergeven, maar ook exact kan detecteren hoe groot, hoe ver weg of hoe dichtbij iets is. En daar zijn allerlei briljante nieuwe toepassingen voor te bedenken.

Video’s: Dit is wat je met Google’s Tango kunt doen

Denk daarbij vooral in de hoek van augmented reality. Project Tango weet waar objecten zich in de echte wereld bevinden, en kan daar rekening mij houden bij games en andere toepassingen. Tijdens de persconferentie werd er op het podium een soort Domino D-day gespeeld met de telefoon. Zonder echte stenen; alles gebeurde op de telefoon. Ook werd er in een lege ruimte gekeken welke inrichting het beste zou staan.

Specs Phab 2 Pro

Toffe dingen dus. Eindelijk weer wat échte innovatie in het land van de smartphones. Want als we het moesten hebben over de andere specs, dan waren we snel uitgesproken. Het toestel heeft een 6,4 inch beeldscherm in Quad HD resolutie. Een 4050mAh accu die 15 uur meegaat en 2,4 maal sneller oplaadt met een fast charger. Een vingerafdruk scanner ontbreekt niet, die zit achterin verwerkt in de metalen behuizing. Gewoon…standaard dingen, zeg maar.

 

Phab 2 pro

 

Maar Tango maakt dit toestel absoluut de moeite waard om nader naar te kijken. En dat kan vanaf september, want dan is de telefoon wereldwijd verkrijgbaar. De prijs? Die valt eigenlijk best wel mee: $499. Enige nadeel is dat hij dan nog steeds Phab 2 Pro heet.