Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Moto Z met Moto Mods is geen RAZR: half werk dus

moto z mods
Dennis de Vries

Teleurstelling. Toen Motorola – tegenwoordig eigendom van Lenovo – zijn nieuwe smartphone begon te teasen als een opvolger van de legendarische en episch coole Motorola RAZR, begon bij ons de broek te bollen. Het resultaat is de Moto Z, een smartphone die je kunt uitbreiden met opzetstukken. Leuk. Maar lang niet zo cool als de nieuwe RAZR die ons beloofd was.

Laten we eerlijk zijn, de Moto Z is wederom ‘gewoon’ een Android smartphone. Een model dat we al een miljoenmiljard keer gezien hebben. Natuurlijk is deze weer net iets dunner en, volgens de fabrikant, iets beter en stijlvoller. We kennen het verhaaltje wel. Het is gewoon een high-end Android smartphone. Eentje met 5,5 inch Quad HD beeldscherm. Een Snapdragon 820 CPU en 4GB RAM. Goed, hij is ‘razor thin’. Zo dun zelfs, dat er geen 3,5 mm jack plug voor je hoofdtelefoon op zit. Een converter van USB-C naar jack word er bij geleverd. Maar op het gebied van design moet je met iets beters komen wil je je kunnen vergelijken met de RAZR, verdomme.

 

 

Toch is er wel degelijk iets nieuws te melden over de Moto Z. De smartphone is namelijk uit te breiden met ‘Moto mods’. Speciale opzetstukken die een bepaalde functie toevoegen aan de telefoon. Moto zelf toonde al wat eerste versies. Zo kun je een extra batterij aan de achterkant klikken, kun je speakers van JBL toevoegen of een pico-projector dat beeld tot 70 inch groot op de muur kan projecteren. Ook kun je kiezen voor covers met een ander patroontje.

Moto Mods vs LG and Friends

Het klinkt heel erg als de LG G5 met de LG and Friends. Maar de Moto Z lijkt dat iets soepeler te doen. Je hoeft niets in de behuizing te schuiven. Je klikt het opzetstuk simpelweg op de achterkant van het toestel waarna het meteen werkt. Zestien connectoren op de rug van het toestel en wat flink sterke magneten zorgen daarvoor.

 

 

Een groot vraagstuk waar ook LG mee kampt is echter: hoe krijg je zoveel mogelijk accessoires om op je smartphone te klikken? Motorola hoopt daarom ook dat Jan en alleman Mods gaat maken. Ze hebben een developers kit beschikbaar gesteld waardoor, in theorie, iedereen een Moto Mod kan maken en daar geld mee kan verdienen. Of dat aan gaat slaan….dat is nog maar de vraag.

Moto Z (Phorce) kopen

De andere grote vraag is wat de Moto Z gaat kosten. En diezelfde vraag is te stellen voor de tegelijkertijd gepresenteerde Moto Z Phorce. Dat is dezelfde smartphone, maar dan iets dikker omdat je hem uit je handen kunt laten kletteren zonder dat hij barst. Wat we wel weten is dat beide toestellen rond september wereldwijd verkrijgbaar zijn.