Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG G5 gepresenteerd met hoop extra gadgets

LG G5
Bart
  • Op 21 februari 2016

In de Santi Jordi Club in Barcelona is vanmiddag de LG G5 gepresenteerd. De nieuwe smartphone van LG valt op door enkele modulaire elementen, een scherm dat altijd aan staat en een groothoeklenscamera met dubbele lens. Naast de G5 kwam LG ook met een aantal maffe extra gadgets.

LG’s modulaire smartphone

Jazeker, de modulaire trend in smartphoneland is definitief doorgebroken. Wie nu verwacht dat je á la Project Ara rustig de boel uit elkaar kunt klikken, of á la Fairphone de boel uit elkaar kunt schroeven: niet helemaal, LG heeft een andere benadering. Aan de onderkant van het toestel zit een ‘magic slot’ waarin bepaalde uitbreidingen te klikken zijn. Zo is er eentje die de audiokwaliteit een flinke duw in de goede richting geeft, of kun je kiezen voor een camera-module. Die doet verder niets met de camera, maar voegt wel een betere grip, wat camera-controls en een beetje extra accu toe aan het toestel. Leuk bedacht, ziet er grappig uit.

 

Lg g5 modulair

 

Verder is de LG G5 zo high-end als je maar mag verwachten. De camera heeft twee lenzen, samen goed voor een kijkhoek van 135 graden. Het toestel heeft het leren jasje van de LG G5 uitgedaan en verruild voor een aluminium behuizing. Met een 5,3 inch Quad HD beeldscherm, een Snapdragon 820 processor en 4GB aan RAM lijken er op dat gebied weinig concessies gedaan. De volumeknoppen van het toestel zitten niet langer op de rug van het toestel. Daar zit nu, net als bij de nieuwe Nexus, een vingerafdrukscanner. De LG G5 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, ’titan’ (geen idee), goud en roze. De exacte prijs en beschikbaarheid is op moment van publiceren nog niet bekend.

Scherm altijd aan

Het scherm van de LG G5 heeft een Always On Feature, wat in goed Nederlands zegt dat-ie niet meer uit gaat. Het idee is dat constant de tijd, datum en batterijstatus wordt getoond en dat zou – volgens de Koreanen – een hoop energie besparen. Dat zit zo: voor het tonen van de informatie wordt slechts een klein deel van het scherm verlicht, iets wat 0,8 procent van volledige batterijcapaciteit per uur zou moeten kosten. Normaliter checken we tientallen keren per dag even onze telefoon voor de tijd en om te zien of er nog nieuwe berichten zijn – waarbij dus de hele tijd het complete scherm aan staat, iets wat nu niet meer hoeft. Dit trucje zou aan het einde van de rit dus wat accuduur moeten opleveren. Maar of dat echt zo is en of het niet bloedirritant is om constant die afleiding van je scherm te hebben, dat moeten we eens goed gaan testen.

 

LG G5 in cijfers
Specificaties LG G5
Processor Qualcomm Snapdragon 820
Schermgrootte 5,3 inch
Resolutie 2650 x 1440
Werkgeheugen 4GB RAM
Opslagruimte 32GB
MicroSD-ondersteuning Ja
Batterij 2800 mAh
Camera achterzijde 16MP (8MP in wideshots)
Camera voorzijde 8MP
Afmetingen 149,4 x 73,9 x 7,7 mm
Gewicht 159 gram
OS Android 6.0 Marshmallow

 

 

lg g5 accessoires

 

Nog meer gadgets van LG

LG kwam tijdens de presentatie ook met een heel aantal andere gadgets op de proppen. Dit zijn de drie meest opvallende:

LG 360 VR

LG stapt ook in de VR-brillen en komt met de LG 360 VR, een goggle die hetzelfde effect moet bieden als een 130 inch TV op twee meter van je snuffert. De bril werkt exclusief met de G5 en wordt via een speciale kabel aangesloten – andere telefoons gaan dus niet werken.

LG 360 CAM

Om VR-beelden te kunnen maken, die je vervolgens op de 360 VR kunt kijken, is ook de LG 360 CAM gepresenteerd. Dankzij twee 13 megapixel camera’s, die 200 graden om zich heen kunnen turen, is het mogelijk om beelden in 360 graden te vangen, inclusief surround geluid. Het apparaat is voorzien van een 1200mAh batterij en 4GB aan opslagruimte, dat uitgebreid kan worden met een microSD-kaartje.

LG Rolling Bot

Behoorlijk obscure gadget is de LG Rolling Bot, een soort op afstand bestuurbare bal met een camera erin. Met de LG G5 kun je de bal door je huis laten rollen, om zo op afstand je spullen of huisdier in de gaten te houden. Zoals Paul het zei: dit lijkt regelrecht uit De Cirkel, het boek van Dave Eggens te komen.