Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy S7 Edge hands-on [VIDEO]

Samsung Galaxy S7 Edge
Dennis de Vries

De Samsung Galaxy S7 Edge is er dan hoor. Op het Mobile World Congress 2016 is het toestel uit een hoge hoed getrokken. Draadbreuk is aanwezig voor wat eerste indrukken, maar had ook het geluk het toestel al eerder te kunnen proberen…in Madurodam.

Jawel, voor een sneak-preview van de nieuwe Galaxy hield Samsung het klein en dicht bij zichzelf. In het miniatuurland mochten we alvast even kijken naar de smartphone waar verder helemaal niets miniatuur aan is. De Samsung Galaxy S7 Edge is een beetje het toestel waarvan we hoopten dat we ‘m een jaar geleden al zouden zien.

 

Samsung Galaxy S7 Edge hands-on video

 

Drie hoeraatjes voor Samsung

Want laten we eerlijk zijn, de Samsung Galaxy S6 Edge was best een lekker toestel maar was op enkele belangrijke punten een stapje terug. Dat is dit jaar goed gemaakt. Het design van de Galaxy S7 Edge is wederom om je vingers bij af te likken. De glazen behuizing is misschien niet ideaal voor onhandige mensen, maar ziet er wel retestrak uit. De gevouwen randjes van het 5,3 inch Quad HD Super AMOLED scherm zijn nog steeds net zo futuristisch. De camera zit niet meer in een gekke bult. En het beste is nog: dit jaar is het toestel wél water- en stofdicht en kan er wél een MicroSD kaart in. Drie hoeraatjes voor Samsung.

 

Specs Samsung Galaxy S7 Edge
Specificaties Galaxy S7 Edge Galaxy S7
Processor 2,3 Ghz octa-core 2,3 Ghz octa-core
Scherm 5,5 inch Super AMOLED Edge screen 5,1 Super AMOLED
Resolutie 2650 x 1440 2650 x 1440
Werkgeheugen 4GB RAM 4GB RAM
Opslagruimte 32 of 64GB 32 of 64GB
MicroSD-ondersteuning Ja Ja
Batterij 3600 mAh 3000 mAh
Camera achterzijde Dual Pixel 12MP (F1.7), Dual Pixel 12MP (F1.7),
Camera voorzijde 5MP 5MP
Afmetingen 150,9 x 72,6 x 7,7 mm 142,4 x 69,6 x 7, 9mm,
Gewicht 157 gram 152 gram
OS Android 6.0 Marshmallow Android 6.0 Marshmallow
Water/stofdicht? Jazeker. IP68 Jazeker. IP68

 

Camera Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung wil vooral dat we even de aandacht richten op de 12 megapixel camera in het toestel. Die moet namelijk flink verbeterd zijn, met een grotere lensopening en een zogenaamde ‘Dual Pixel’ technologie. Dat moet ervoor zorgen dat de foto’s ook bij weinig licht nog goed uit de verf komen en dat vertragingen bij het maken minimaal zijn. Voor wie nieuwsgierig is hoe Madurodam er in de avond bij ligt – en wie is dat nou niet? – hebben we een fotoserietje online gezet. Alle foto’s zijn gemaakt met de Galaxy S7 Edge, kun je meteen zien hoe de camera presteert.

 

Samsung Galaxy S7 Edge camera

 

Samung Galaxy S7 Edge kopen?

Wil je ‘m wel hebben? Nou, dat kan natuurlijk mits je aan twee voorwaarden voldoet. Ten eerste moet je geduld hebben. Tot 11 maart om precies te zijn, want dat ligt het toestel in Nederland in de winkels. Ten tweede moet je de knip trekken. De ‘normale’ Samsung Galaxy S7 heeft een adviesprijs van €699, terwijl de Galaxy S7 Edge €799 moet gaan kosten.

Ook gepresenteerd: Gear 360

Zoals we eigenlijk al een beetje heel erg zeker wisten: tijdens het MWC 2016 heeft Samsung ook zijn 360 graden camera Gear 360 aangekondigd. Het apparaat komt in het tweede kwartaal van 2016 bechikbaar en gaat €419 kosten. Als het even lukt, willen we het apparaat natuurlijk even in handen houden op de beurs, dus hou ‘m hier voor meer info.