Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG V10 getoond: smartphone ziet dubbel

LG V10 getoond: smartphone ziet dubbel
Dennis de Vries

Wie zegt dat innovatie dood is in de smartphonewereld, hoeft niet bij LG aan te kloppen. De Koreaanse fabrikant heeft vannacht hun LG V10 gepresenteerd, en dat toestel biedt genoeg nieuws om even stil bij te staan.

Twee schermen

Voor het eerst sinds lange tijd hebben we namelijk weer een mobiele telefoon met twee beeldschermen. Dat zie je op het eerste gezicht niet, omdat beide schermen vlak boven elkaar zitten. Het belangrijkste display is het 5,7 inch LCD-scherm met 2560×1440 pixels resolutie. Dat is niet mis, maar direct daarboven zit dus nóg een scherm. Een klein langwerpig strookje met een diagonaal van 2,1 inch en een resolutie van 1040×160 pixels.

 

lgv10-2

 

Dit scherm wordt gezien als notificatiedisplay, wat direct al veel verklapt over het ‘waarom’. Op het scherm zijn altijd notificaties te zien over het weer, nieuwe berichten of de controls van je muziekspeler. Voordeel is dat ze altijd bereikbaar zijn, maar nooit in de weg zitten of over andere dingen heen gaan. Ook niet als je een fullscreen spel speelt of video kijkt op het grotere beeldscherm.

Twee selfiecams

Omdat twee schermen niet genoeg is, heeft LG ook meteen maar twee frontfacing camera’s ingebouwd. De twee 5 megapixelcamera’s kunnen samen een breedbeeldselfie vastleggen, zonder dat je de telefoon heen en weer hoeft te bewegen. Zelfs al heb je een bolle kop, dan nog kun je met al je vrienden in één keer jezelf vast leggen. Aan de achterkant zit een 16 megapixel camera. Via Multi-view recording kunnen alledrie de camera’s tegelijk opnemen vanuit verschillende hoeken en kun je achteraf de beste beelden uitkiezen.

Space-age materiaal

Maar daar houdt het niet mee op. LG is ook een van de weinige fabrikanten die doorheeft dat je een smartphone waarschijnlijk overal en altijd wil gebruiken. En dan is het bijna onvermijdelijk dat je ‘m eens laat stuiteren. Dat kan, met de V10. Het frame is gemaakt van iets dat Dura Guard heet en het display beschermt tegen harde stoten. Het is opgetrokken uit SAE grade 316L stainless steel en wij weten ook niet wat dat is, maar schijnbaar wordt gereedschap voor chirurgen er ook van gemaakt. Verder is de achter- en onderkant van het toestel voorzien van een siliconen coating genaamd Dura Grip. Dit voorkomt glijpartijen en moet lelijke krassen tegengaan.

 

lgv10-kleuren

 

LG V10 specs

Los van alle gekke (maar wellicht zelfs nuttige) innovaties is de LG V10 voorzien van prima specificaties. Een Qualcomm Snapdragon 808 processor, net als in de Nexus 5X en LG G4, met 4GB aan RAM bijvoorbeeld. Verder heeft hij 64GB aan opslaggeheugen en is de accu van 3000mAh verwisselbaar. Of de LG V10 naar Nederland komt is nog niet bekend, momenteel kun je ‘m alleen in Zuid Korea kopen.