Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mini Power smartphone accu’s: wegrotten in de keukenla

Mini Power smartphone accu’s: wegrotten in de keukenla
Dennis de Vries

Zolang we smartphones hebben blijven we als mensheid zoeken naar een stopcontact om die dingen op te laden. Zelfs al zouden fabrikanten knappe accu’s inbouwen, dan nog zullen ze leeggaan op een moment dat het echt even niet uitkomt. Mini Power, van ontwerper Tsung Chih-Hsien, biedt daarvoor een op het eerste gezicht bijzonder sympathieke oplossing met een serie kleine, in karton verpakte accu’s die je door de donkerste tijden moeten helpen.

Mini Power zijn kleine accu’s die nét genoeg power geven voor een paar uurtjes. Je koopt een hele strip en sjouwt die mee of, zoals Tsung Chih-Hsien zich voorstelt, koopt ze los uit een automaat of bij een supermarkt op het moment dat je ze nodig hebt. De Mini Power-accu’s komen er in drie varianten, eentje die twee uur, vier uur en zes uur mee moeten gaan. Zo te zien werken ze alleen nog maar met iPhones, maar een variant met MicroUSB moet niet moeilijk te maken zijn toch?
 

Stuk eierdoos onder je eiPhone. Ergens is het ook wel passend.

Stuk eierdoos onder je eiPhone. Ergens is het ook wel passend.


Voorlopig is het nog maar een concept, maar de bedenker wil ze zo snel mogelijk op de markt brengen. Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Het idee is de afgelopen weken onthaald als de beste oplossing ooit tegen lege telefoonbatterijen. Nadat Chih-Hsien een RedDot design award won, deden internationale media ook de handjes in de lucht voor het idee. Logisch dat hij er werk van wil maken.

Achterin de la

Er kleeft echter één nadeel aan het hele idee: die dingen zijn niet op te laden. Je kunt ze, net als met die ouderwetse AA-dingen, laten recyclen als je ze inlevert bij de supermarkt. Dat voelt alsof we 15 jaar terug in de tijd gaan. Ergens achterin een keukenla liggen nog bergen aan half vergane penlights uit allang vergeten gadgets te wachten tot ze naar de batterijbak worden gebracht. Je kunt ze niet zonder schuldgevoel in de kliko gooien, maar bent te lui om naar de chemokar te lopen. Binnenkort liggen daar dus deze kartonnen Mini Power dingen bij. Je wordt bedankt, Tsung.