Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Klasse: GoPro komt in 2015 met eigen drones

Klasse: GoPro komt in 2015 met eigen drones
Dennis de Vries

GoPro is bezig met het ontwikkelen van een lijn van drones. De fabrikant van actiecamera’s breidt hiermee zijn portfolio, dat voornamelijk bestond uit actiecamera’s, flink uit. De drones zijn – je raadt het al – in de eerste instantie bedoeld om een GoPro aan vast te maken en mooie beelden te schieten.

Volgens bronnen van The Wall Street Journal moeten de op afstandbestuurbare helicopters van GoPro tussen de $500 en $1000 aan kosten. Dan zit er al een HD-cameraatje op vast gemaakt.

Het maken van drones is best een logische stap voor GoPro. De concurrentie op het gebied van actiecamera’s wordt steeds sterker, met Sony en Panasonic hijgend in de nek. En de kleine cameraatjes van de fabrikant bleken uitstekend geschikt om op allerlei drones te binden en daarmee fantastische beelden te maken. De kleine choppers worden steeds beter, goedkoper en daardoor populairder. Het klinkt voor consumenten dus logisch om bij hun GoPro meteen een drone aan te schaffen. Als je toch aan het uitgeven bent…

GoPro vs Parrot en DJi

GoPro moet daarbij wel opboksen tegen ervaren drone-concurrenten als Parrot en het Chinese DJi. Hun Phantom-drone is volgens verschillende media de beste drone om een GoPro onder te hangen. De nieuwste Inspire 1 drone van DJi heeft geen GoPro meer nodig, omdat daar al standaard een 4K-camera van de Chinese fabrikant zelf op zit. Door zelf drones te produceren, doet GoPro omgekeerd hetzelfde.
 

Meer van dit soort beelden aub!

Veel is natuurlijk afhankelijk van hoe de drones van GoPro presteren, maar als het meer van zulke beelden oplevert, staan wij te juichen.
 

 

 

(Op de foto bovenaan staat overigens een drone van DJi: bron)