Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nog meer Gear-meuk van Samsung: sport wearables

gear iconx
Mart Opdam

De Gear-lijn wordt nog verder uitgebreid. Met de Gear Fit2 en de Gear Icon X komt Samsung met een nieuwe GPS tracker en draadloze oortjes die je kan gebruiken tijdens het sporten.

Gek word ik van die productnamen. Man, bedenk toch eens wat leuks. Altijd die herkenbare namen komen oprecht m’n neus uit. Ik meen het. Een spontane bloedneus na het lezen van het persbericht. Toetsenborden worden over de redactievloer gesmeten en muizen kapot gestampt. Dit kun je toch niet maken man. Je producten zijn toch gewoon je kinderen?! Geef ze toch eens een fatsoenlijke naam!

Met Jolien, Marijke of Priscilla op mijn kop een rondje hardlopen, dat bekt toch wel lekker? Het zijn misschien dan wel prima producten, neem de Gear (grmfphsf) 360, mooi apparaat. Nu is er dus een nieuwe versie van de Fit tracker en de Icon oortjes. Oké, ik zal eerst even een rondje gaan hardlopen om even de stress eruit te krijgen. Kijken jullie dan ondertussen even naar een filmpje over de IconX, de Fit2 moet je zelf maar opzoeken.

https://www.youtube.com/watch?v=_Qto3jm36Tw

Liedje onder het filmpje is een remix en nog niet uit, hier al wel te beluisteren!

Gear IconX; draadloze oortjes

Samsung zal Samsung niet zijn als ze niet voor elke trend een product maken. Met de Gear IconX is ze dat wel aardig gelukt. En wel op de draadloze-oortjes-trend. Die trend zie ik nog niet zo snel slagen, toch worden de connectiviteit van de recente apparaten wel beter. Zo maakte collega Jeroen nog een reviewtje over een JBL koptelefoon. Hij was best positief maar vond het erg duur voor het geluid. Over deze oortjes kunnen we jammer genoeg nog geen uitspraken doen maar laten we eens kijken wat Samsung er zelf over zegt.

Naar eigen zeggen is de Gear IconX een lichte set comfortabele oortjes. Zou natuurlijk ook gek zijn als ze zouden adverteren met: ‘Oortjes met een goede fit maar zitten ongelooflijk kut!’. Ach ja marketing, wat ben je mooi.
Wel tof: ze gaan aan als je ze in je oor propt, zijn compleet draadloos, opslag tot 1000 MP3’tjes en gaan ongeveer 6 uur mee. Je krijgt een hardcase etui erbij met een accu van 12 uur. Natuurlijk heeft ‘ie bluetooth om lekker connected te zijn. Deutschland was gibt?

Gear Fit2

De tweede versie van de Fit is nòg beter dan zijn voorganger. Het ding om je pols heeft een super AMOLED (!) scherm en is ‘health’ smartwatch. Je krijgt er berichten op binnen en kunt gelijk weer reageren terwijl je hartslag wordt gemeten. Als dat nog niet genoeg is, er zit ook nog een MP3 speler zodat je geen smartphone meer nodig hebt. Bijzonder aan dit apparaatje is dat het auto activity tracking heeft, hij merkt gelijk welke sport jij aan het beoefenen bent. De techniek staat weer voor niets! Net als de Gear IconX is de Gear Fit2 goed te verbinden met de S-Health. Niet geheel toevallig: het is een app van Samsung.

gear fit2

Mooi roze is niet lelijk.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Gear Fit2 is vanaf vandaag te krijgen in de winkels, dus rennen zou ik zeggen. Hahaha ga ik niet doen, hardlopers zijn doodlopers ofzo. Het ding kost namelijk 199(!)euro.

De Gear IconX is verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal, na augustus. Adviesprijs voor de draadloze oortjes is 229 euro. Ook duur maar lijkt me iets nuttiger.