Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2014: HTC toont grote middenklasser Desire 816

MWC 2014: HTC toont grote middenklasser Desire 816
Bart
  • Op 24 februari 2014

HTC heeft tijdens het MWC in Barcelona één nieuw toestel gepresenteerd: de Desire 816. De telefoon heeft een 5,5 inch 720p-scherm en wordt het belangrijkste toestel in de mid-range categorie. Een opvolger voor de One werd niet getoond, maar HTC bevestigde andermaal dat deze op 25 maart uit de doeken gedaan zal worden.

De HTC Desire 816 moet het vlaggenschip worden in het mid-range segment. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het toestel qua design doet denken aan het paradepaardje van de fabrikant, de HTC One. Zo heeft de Desire 816 de kenmerkende speakers aan de onder- en bovenzijde van het scherm. Het scherm zelf is groot, heel groot. Liefst 5,5 inch met een 720p resolutie. Daarnaast heeft het toestel een 1,6GHz quad-core Snapdragon 400 processor, 1,5GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en een 2600 mAh accu.

De BoomSound-speakers zijn dus aanwezig, net als een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant om kekke selfies te schieten. Het toestel heeft verder Sense 5.5 inclusief Blinkfeed, allemaal inpakt in een apparaat van net geen 8mm dik (7,99mm, geestig) en een gewicht van 165 gram schoon aan de haak.

 


Even een lekker nietszeggend videootje van een Engels sprekende Duitser met een raar accent.

 

Hoe ze bij de getallen 816 zijn gekomen is ons nog een raadsel. Wat we wel weten is dat het toestel al in maart uitkomt in China en in april naar de rest van de wereld wordt verscheept. De prijs is nog onbekend, daarover later ongetwijfeld meer.

Opvolger HTC One

Zoals verwacht is de opvolger van de HTC One nog niet gepresenteerd. HTC heeft wel – nogmaals – bevestigd dat deze op 25 maart aan de wereld zal worden getoond. Dit gaat gebeuren tijdens een simultaanpresentatie (dubbele woordwaarde) in Londen en New York.

Power To Give

Tijdens de perspresentatie van HTC werd nog wel een nieuwe app gelanceerd: HTC Power To Give. Met deze app kun je rekenkracht van je telefoon afstaan wanneer je het toestel zelf niet gebruikt, om zo mee te werken aan (medisch) onderzoek. Het concept is ongetwijfeld naar het idee van Seti@Home, die jaren geleden rekenkracht van computers gebruikte om buitenaards leven te onderzoeken. Door rekenkracht van mobiele telefoons te bundelen kan grote hoeveelheid data sneller worden geanalyseerd. De app wordt overigens niet standaard geïnstalleerd, maar is door iedereen die mee wil werken te downloaden.

Reacties

  1. Julian

    +1 voor het nietszeggend videootje van een Engels sprekende Duitser met een raar accent.