Voor wie het nog niet door had; neen, we zitten niet in Barcelona waar momenteel het Mobile World Congress in volle gang is. In plaats daarvan zitten we lekker thuis op de bank, van een afstandje de persberichten over te tikken. Maar niet van LG. Die hebben een week geleden de Nederlandse journalisten al de mogelijkheid gegeven om de nieuwe toestellen uitgebreid te bekijken. Bij gebrek aan Barcelona togen we naar Amstelveen en gingen daar -mogen we even een teiltje voor de vieze term- ‘hands on’ met LG’s nieuwe smartphones.
LG G2 Mini
Een echt vlaggenschip blijft uit. Dat kunnen we meteen al verklappen. De LG G2 Pro komt voorlopig niet naar Nederland, de LG G2 doet het hier nog prima. Maar die G2 is wel groot. Hoog tijd voor een ‘mini’ variant dus. Dat is niet helemaal gelukt. De nieuwe LG smartphone heet weliswaar LG G2 Mini, maar met een 4,7 inch beeldscherm kun je dat gewoon een leugen noemen. Als iemand met overgewicht die per se een maatje XS wil kopen, is het toestel is slechts een fractie kleiner dan de ‘echte’ LG G2. Maar misschien slaat het ‘Mini’ ook op de specs. Anders dan Sony kiest LG er voor om een kleiner toestel ook minder goed uit te rusten. Bijkomend voordeel is wel: mocht je een voordelig toestel willen met knoppen op de achterkant, dan is dit waarschijnlijk de beste optie.
[divider]Specificaties LG G2 Mini [/divider]
[one_half][/one_half][one_half_last]
- 1.2 GHz quad-core processor
- 4.7-inch qHD IPS (960 x 540)
- 8GB opslag
- 1GB RAM / SD Card
- 8.0MP camera
- Batterij: 2,440mAh
- OS: Android 4.4 KitKat
- 129.6 x 66.0 x 9.8mm[/one_half_last]
[divider] [/divider]
LG L III-serie
De ‘bread and butter’ van de LG line-up, zo werd keer op keer gezegd tijdens de presentatie. De voordelige Android-toestellen uit de L-serie verkopen als een malle, dus die houdt LG er logischerwijs in. De nieuwe LG L40, L70 en L90 zijn alledrie niet heel spannend. Ze variëren van klein (mini?), met een 3,5 inch beeldscherm, tot fors, met een 4,9 inch beeldscherm. Het zijn complete, goed uitgeruste en best mooie smartphones voor, naar we aannemen een zacht prijsje. Dat laatste is de vooral de reden dat ze zo’n succes zijn.
[divider] Specificaties LG L-serie [/divider]
[one_third]LG L40
- 1.2 GHz Dual-Core
- 3.5-inch (480 x 320)
- Memory: 4GB
- 512MB RAM
- Camera: 3.0MP
- Batterij: 1,540mAh
- OS: Android 4.4 KitKat
- 4 x 59.0 x 11.9mm
[/one_third][one_third]LG L70
- 1.2 GHz Dual-Core
- 4.5-inch IPS (800 x 480)
- 4GB Opslag
- 1GB RAM
- Camera: 5.0MP
- Batterij: 2,100mAh
- OS: Android 4.4 KitKat
- 127.2 x 66.8 x 9.5mm
[/one_third][one_third_last]LG L90
- 1.2 GHz Quad-Core
- 4.7-inch IPS (960 x 540) qHD
- 8GB opslag
- 1GB RAM
- Camera: 8.0MP
- Batterij: 2,540mAh
- OS: Android 4.4 KitKat
- 131.6 x 66.0 x 9.7mm[/one_third_last]
[divider] [/divider]
Voor wie al een 4G-abo heeft afgesloten maar geen reteduur toestel wil hebben is de LG F70 misschien een goede optie. Het praktisch eenzelfde Android smartphone als de LG L70, maar dan met 4G aan boord.
Knock code op LG’s
Verder was er veel aandacht voor een nieuwe manier van het ontgrendelen van je smartphone. Heel spectaculair is het niet, maar wel een logische volgende stap na LG’s Knock On. Bij vorige toestel zorgde die functie er voor dat je met twee keer kloppen werd binnen gelaten. Met Knock Code is daar een beveiliging aan toegevoegd. Het scherm wordt opgedeeld in kwadranten, je moet tot acht kwadranten in de juiste volgorde aantikken. Tijdens de – gaan we weer- ‘hands on’ sessie wilde iedereen dat wel even instellen op de demonstratietoestellen. Het werkt als een trein: veel toestellen konden inderdaad moeilijk ontgrendeld worden omdat we geen idee hadden wie de code er op ingesteld had. Een doorslaand succes!