Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Huawei komt met eerste laptop: MateBook

Huawei komt met eerste laptop: MateBook
Mart Opdam

Het MWC is nog niet goed en wel begonnen of Huawei heeft al iets bijzonders gepresenteerd: een 2-in-1 laptop, de MateBook. Het lijkt een reactie op de Surface-lijn van Microsoft: de MateBook is namelijk om te toveren tot tablet. of andersom. Wat je wilt, eigenlijk.

 

De nieuwe 2-in-1-laptop – of tablet – moet de way we work and live our life gaan veranderen. Tenzij we natuurlijk de Surface Book al in huis hebben, dan gaan we gewoon lekker door waar we mee bezig waren. Goed, op de MateBook van Huawei zit ook Windows 10, maar het heeft ook enkele toffe features waar we misschien wel wat aan hebben.

 

https://www.youtube.com/watch?v=V48iPX23r6w

 

Synergie galore!

De MateBook heeft dezelfde vingerafdrukscanner als de Mate 8 – die overigens al bij bijna alle smartphones wordt gebruikt. Toch lijkt het wel handig om met één keer aanraken ook je tablet-en-laptop-in-1 te kunnen (de)blokkeren. De tablet is makkelijk in de standaard te klikken en voilà: je hebt een laptop. Bij dit apparaat kun je een MateDock kopen om wat extra plugin-mogelijkheden te hebben, zoals een VGA- of HDMI-aansluiting. Als Huawei-fan (u mag corresponderen met uw favoriete redactie) is er uiteraard gedacht aan synergie van al die Huawei-apparaten die je in de kast hebt liggen. Met een druk op de knop is je Huawei-smartphone en je tweede Huawei-smartphone verbonden met de tablet om hem te ontdoen van al die onzinnige foto’s die je maakt. Omdat je het liefst alles opschrijft,in plaats van dat eindeloze typen, is er ook een stylus verkrijgbaar. En wat voor een stylus! Je kunt er niet alleen de volgende slide van je powerpoint-presentatie (ppp voor ingewijden) mee het beeld in laten vliegen, er zit zelfs een heuse laserpointer in.

 

Andere dingen die je met een laserpointer kunt:

 

knallen met die specificaties!

Na deze verfrissende beelden ben je natuurlijk toe aan wat specs. Het scherm is 12,9 inch met een vrij smalle rand eromheen en de dikte is zo’n 6,9 mm, ongeveer net zo dik als een iphone 6. Binnenin zit een dualcore processor van Intel, met 3,1 ghz kloksnelheid. Daarbij zit werkgeheugen van 8 GB en SSD-capaciteit tot 512 GB. Huawei zegt dat de accuduur tussen de 8 en 13 uur ligt, afhankelijk van wat je doet. De batterij heeft een capaciteit van 33,7 Wh, wat niet heel veel zegt, maar van eerdere ontwikkelingen in het Huawei kamp rond het snel laden van accu’s, kan deze MateBook wellicht op lang termijn ook profiteren.

Huawei MateBook kopen

Het apparaat zal binnenkort verschijnen in het grijs en goud. De prijzen van de MateBook variëren van € 799 tot € 1799, wel lullig dat je daarbij nog het toetsenbord (€169), stylus (€59) en MateDock (€69) moet kopen.