Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG G5 Day: een roundup! (video)

LG G5 Day: een roundup! (video)
Paul Gersen

Nou, dat was het eventje wel weer. Draadbreuk hing vanmiddag rond op LG G5 Day: de presentatie van het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse techgigant. En die smartphone nam nog een hele polonaise aan gadgets in zijn kielzog mee: de zogenaamde Friends. Belangrijkste vraag natuurlijk op zo’n dag: wat vonden wij ervan?

De Friends van de LG G5 dus, de gadgets die het gebruik van die smartphone net even wat leuker moeten maken. Een VR-bril, een 360-camera, een module waarmee je de camera van je smartphone mee kunt upgraden. En eentje in samenwerking met Bang & Olufsen, die een audio-unit hebben gemaakt. Het principe bij die laatste twee is simpel: je klikt het kontje van je telefoon eraf, haalt de batterij eraf, steekt die in de video- of audio-unit en en plugt die dan weer in de G5 en tadaa: modulair galore!

Maar hoe modulair is een telefoon als je alleen de accu, of het audio/videogedeelte kunt upgraden? Juist: ook weer niet zo heel erg modulair. En er zitten dan ook nog wat rare Friends (denken jullie trouwens ook de hele tijd aan die Amerikaanse serie?) bij die nieuwe G5.

Rolrobot

Neem die rare rolrobot met camera die je met je smartphone kunt besturen, zodat je je huisdieren of kinderen kunt bespieden. Of nog aparter: een afstandsbediening voor een drone waar je je iPhone in kunt klikken. Die moet zo gemakkelijk werken, dat je oma ‘m zou moeten kunnen besturen (om zo je opa te begluren). En – zo goed als zeker – een actioncam, maar daar deed LG tijdens zijn event semi-geheimzinnig over. Die zien we een dezen dagen dus nog wel langskomen. Je moet natuurlijk niet al je kruit meteen verschieten.

Maar de LG G5 dus, wat vinden we daar nou van? Eerste indruk: prima telefoontje met fijne specs en een prima uiterlijk. Maar voor een telefoon waar door het bedrijf zoveel nadruk op wordt gelegd – en waar we bij een paar zeker onze bedenkingen bij hebben – zijn wij nog niet compleet overtuigd…