Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony Xperia Projector en twee andere concepten: toekomstmuziek? (video)

Sony Xperia Projector en twee andere concepten: toekomstmuziek? (video)
Paul Gersen

Altijd leuk als techbedrijven een klein kijkje geven in de toekomst. Tijdens het MWC in Barcelona pakt Sony niet alleen uit te smartphones en andere gadgets die snel in de winkel liggen, maar presenteert het ook een paar concepten die misschien in de toekomst ooit nog eens in de winkel komen te liggen: de Xperia Projector, de Xperia Agent en de xperia Eye. Tof, maar niet al deze apparaten kunnen ons bekoren. Een ranglijstje.

 

Video: Sony Xperia concept-gadgets


Ziet Paul er niet vrolijk uit?

3. Sony Xperia Eye

Een cameraatjes die je op je trui kunt klikken en zo slim is, dat hij zelf bepaalt wanneer hij een foto moet maken: dat is de Sony Xperia Eye. Door middel van objectherkenning, bewegingssensoren en glimlachherkenning moet dit apparaat altijd de juiste foto maken, zonder dat je er zelf omkijk naar hebt. Gewoon ’s avonds op de bank inpluggen en kijken welke kiekjes allemaal geschoten zijn. Dat klinkt misschien leuk, maar we krijgen er wel een enorm The Circle-gevoel bij: je weet wel, dat boek waarin een wereld zonder privacy wordt geschetst. Daar hebben we niet zoveel zin in. Next!

2. Sony Xperia Agent

Heb je ook het gevoel dat je de boel allemaal niet meer kunt bijbenen en heb je dringend behoefte aan een personal assistent? Dan wordt het tijd je vingers te kruizen en hopen dat de Xperia Agent snel de conceptafdeling van Sony verlaat. Dit apparaat lijkt een beetje op een robotje en projecteert op zijn voorgrond handige dingen als je agenda en het weer, maar kan ook helpen in je slimme huis door bijvoorbeeld je lampen aan te sturen. Je stuurt ‘m aan het je stem en hij kan detecteren als je langs loopt. Dat klinkt tof, maar aan de andere kant: waarom moet zo’n ding er dan weer zo belachelijk uitzien? Daarbij zouden wij helemaal eng worden van het ‘hoofdje’ van de agent, dat je constant in de gaten houdt. Toch: het heeft ook wel weer iets.

1. Sony Xperia Projector

Maar als er een concept te zien is waar we echt enthousiast van worden, is het de Xperia Projector. Man, wat tof! De naam zegt het al: dit apparaat projecteert informatie op je muur of tafel, zoals je agenda, maar door op de projectie te drukken, kun je er ook echt wat mee doen. Videobellen bijvoorbeeld, of een notitie achterlaten. Een tekening maken is ook mogelijk. En dat allemaal door een paar keer tikken op je eigen muur. Vet hoor.