Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Xiaomi MI 5, Meizu Pro 5 en de ZTE Blade V7: een Chinese round-up

meizu pro 5
Mart Opdam

Op het MWC wordt dit jaar – naast het flagship-geweld van de bekende merken – weer ongelooflijk veel meuk gepresenteerd. Telefoons van fabrikanten van over de hele wereld. De Chinese merken proberen dit jaar weer met een flinke afvaardiging de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse bedrijven angst aan te jagen. We lichten er drie voor jullie uit: de Mi 5 van Xaomi, de Meizu Pro 5 en de ZTE Blade V7.

Eerder bespraken we al de Gionee S8, maar er zijn meer Chinese bedrijven die een hapje van de Europese markt willen nemen. Huawei is natuurlijk al enige jaren bekend en verkrijgbaar in Europa. Die krijgt genoeg aandacht, ook van ons. Xiaomi is ook geen onbekende: Jeroen schreef een tijdje terug al over de MI band en Dennis liet ons kennis maken met de telefoons. ZTE kwam eerder al met de beamer-tablet en kennen we verder nog van zijn telefoon de Numbia Z9. Op de MWC van dit jaar presenteren de drie merken hun nieuwste edities. Een kleine round-up!

 

Xiaomi MI 5

 

xiaomi mi5

Xiaomi is een bedrijf dat veel voor weinig wil geven. Met de Mi 5 is dit ook van toepassing. De meest uitgebreide editie moet omgerekend zo’n € 370,- gaan kosten. Wat je daar voor krijgt? Een shitload aan dikke specs: 5,15 inch scherm, een quad-core Snapdragon 800 processor met 3GB RAM en 128 GB  intern geheugen, 16 MP camera en een vingerafdrukscanner in de homeknop. Het instapmodel met 32 GB intern geheugen kost een schamele € 280,-. De telefoon draait op de nieuwste Android 6.0 met een eigen laagje van Xiaomi eroverheen. En Xiaomi is erg trots op de camera: naar eigen zeggen is deze heel stabiel en echt een reden om hem te kopen. Ik geloof het gelijk. Xiaomi geeft aan wel naar Europa en de VS te willen komen, maar zegt nog niet wanneer. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de prijzen verhoogd worden als ze deze kant opkomen, maar je kunt hem natuurlijk altijd via andere kanalen krijgen.

 

Meizu Pro 5

 

meizu pro 5

De Meizu Pro 5 dan. Door de samenwerking aan te gaan met Ubuntu van Linux, ben ik wel benieuwd naar dit telefoontje. Het heeft dezelfde processor als de Samsung Galaxy S6: geen voorbode voor succes natuurlijk, maar het geeft wel aan dat het goede kwaliteit in zijn behuizing heeft. Met een 5,7 inch AMOLED scherm en een 21 MP camera doet het aardig mee met de grote jongens. Met 3 GB RAM en opslaggeheugen van 32 GB is het een prima telefoon voor ongeveer € 340. Enig punt is dus wel dat hij draait op Ubuntu OS, wat ik wel tof vind, maar als je dat niet wilt, dan moet je voor het Android-broertje van de telefoon gaan: even goede vrienden. Het telefoontje is eind maart te bestellen.

 

ZTE Blade V7

ZTE Blade V7

ZTE komt met een aardige middensegmenttelefoon: de Blade V7. De specs zijn dan ook minder denderend dan de bovenstaande telefoons. De Blade V7 heeft een 5,2 inch  2,5D curved edge-scherm en een 1,3 GHz octacore-processor met 2 GB RAM en 16 GB ROM. De telefoon heeft aan de voorzijde een camera van 5 MP en achter een 13 MP camera. Er komt ook een lichtere versie van. Beide versies zullen ook in Europa verkrijgbaar zijn, maar wel alleen in Spanje en Duitsland.

Conclusie

Veel aanbod dus. Sommige fabrikanten kiezen voor de hoogste cijfertjes in plaats van optimale functionaliteit, zo lijkt het. Afwachten of ze deze kant op komen, zodat we ze allemaal eens uit kunnen proberen.