Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nederlands bedrijf DreamInc maakt smartwatch

Dreamwatch
Ger
  • Op 3 juni 2014

Het Nederlandse bedrijf DreamInc is bezig een eigen smartwatch te ontwikkelen. De uiteindelijke ‘DreamWatch’ zal draaien op Android en de mogelijkheid hebben om online betalingen te verrichten. 

DreamInc is een nieuw bedrijf, opgericht door drie Utrechtse vrinden. “Dingen kunnen zoveel handiger, waarom heb ik zo’n grote telefoon nodig om te bellen? Ik wil dat gewoon met mijn horloge doen”, zegt een van de oprichters die in het verleden bij grote bedrijven als Avenade ervaring in het bedrijfsleven opdeed.

Dreamwatch

De slogan van DreamInc: ‘making life easier‘. De eerste stap daartoe is een smartwatch. En dan niet een smartwatch die in verbinding staat met de smartphone, maar die volledig zelf functioneert. “It is the first all-in-one intelligent wearable phone”, zo staat er te lezen op de website van DreamInc. “Het moet een combinatie tussen je huissleutels, telefoon en portemonnee worden”, zegt een woordvoerder, die toegeeft dat het nog wel even duurt voordat de DreamWatch eventueel op de markt komt.

Want veel verder dan wat schetsen en prototypes is DreamInc nog niet. Als start-up zonder venture capitalist werken de medewerkers van het techbedrijf (nog) niet fulltime aan het bedrijf. “Ons tijdspad is door drukte niet bekend. We hebben besloten om daar eind dit jaar eens goed naar te kijken.”


Deze kekke animatie, voorzien van wat (middelmatig) pianospel legt nog een keer uit wat het doel is van DreamInc. Let op: Engels.

Meer informatie: www.dreaminc.nl