Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe generatie tablets? Hoe dommer, hoe beter

Nieuwe generatie tablets? Hoe dommer, hoe beter
Dennis de Vries

Minder iPads verkocht. De groei is uit de Galaxy Tab-verkopen. En wereldwijd zit de tabletmarkt ook al in een dip. De tablet in het algemeen zit in zwaar weer. Iedereen die een tablet wil, heeft er al een en er wordt te weinig geïnnoveerd om ons opnieuw naar de winkel te duwen. Kunnen we de tablet dood verklaren?

>> Check de stelling: “De tablet is dood

Dus kwamen we vorige week tot de stelling: ‘de tablet is dood’. Hoe dood? De smartphones worden groter en krachtiger, de laptops worden platter en gebruiksvriendelijker. Vier jaar geleden paste daar misschien nog een tablet tussen, maar nu kunnen jouw laptop en smartphone hetzelfde als een tablet. En omgekeerd is dat nog steeds niet zo.

Uit de poll blijkt dat jullie nog een toekomst zien voor de tablet. Dat is prima, maar hoe dan? De comments schijnen wat ligt op die zaak. “Ik gebruik hem voor Netflix in mijn bed. Dat is ook bijna het enige”, bekent Stijn van Brummelen. “Gebruik het ding niet echt veel maar weg doen, neeeee!” zegt Albertams. Luca3998 pakt de Nexus 7 erbij voor Youtube: “Wat wel fijner is op een groter scherm.” Broodjekaas denkt verder dan dat: “Voor bedrijven (denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen of monteurs) en oude mensen zal de tablet interessant blijven, denk ik.”

 

 

Wat hebben al die scenario’s met elkaar gemeen? Nergens heb je een tablet nodig die overal heel erg goed in is. In het bed van Stijn is geen Officesuite nodig. Op het werk van Broodjekaas wordt Youtube toch geblokkeerd. En oude mensen, niet om lullig te doen, gaan tablets niet meer gebruiken als de mogelijkheden eindelozer worden. Geef ze Wordfeud en een wekelijks Skype-gesprek met de kleinkinders en klaar ben je. Mijn collega Ger zit in de comments met smart te wachten op nieuwe innovaties op tabletgebied om de markt nieuw leven in te blazen: “Geen idee wat die innovaties zouden moeten zijn, though. Volgens mij kunnen ze zo’n beetje alles wat je ermee wilt doen.” Maar misschien is de grootste innovatie wel een tablet die bijna niks kan?

Naar de schroot?

JanikP stelt het als volgt: “Voor mij is een product dood als niemand hem meer heeft en het product ook niet meer te koop is. In dat stadium is de tablet nog lang niet.” Misschien is het ook nog wel te vroeg om de tablet naar de schroot te verwijzen. Maar laten we in ieder geval onze verwachtingen bijstellen voor de nieuwe generatie tablets. ‘Alles’ kunnen we al veel beter op andere apparaten. Laat ‘De Nieuwe Tablet’ lekker goed zijn in één ding. We willen geen iPad, Tab of Surface. Geef ons een domme tablet die de ultieme Youtube-machine, de perfecte monteursassistent of de beste ouderenverzorger is. Verder niets, alstublieft.