Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Oppo N3 geeft nieuwe draai aan selfie-smartphone

Oppo N3 geeft nieuwe draai aan selfie-smartphone
Dennis de Vries

Oppo klinkt als de naam van de clown die jou sinds je kinderjaren al nachtmerries bezorgt. In werkelijkheid is het een Chinese smartphonefabrikant met een interessante benadering van selfie-telefoons. De Oppo N1, van vorig jaar, had als eerst een draaibare camera die zowel aan de voor- als aan de achterkant gebruikt kan worden. Met de Oppo N3, die in oktober wordt gelanceerd, doen ze dan nog eens dunnetjes over.

De benadering is wel iets anders. Bij de Oppo N1 viel de draaibare camera nog netjes weg in de behuizing. De Oppo N3 krijgt een gekke bult bovenaan het toestel. Dat blijkt uit persafbeeldingen die GSMArena heeft gekregen van schele Arie (voor al uw krokodillenleren tajes en ‘betrouwbare’ pressrenders van smartphones). Het toestel zelf moet ontzettend plat zijn, een dikke cilinder aan de bovenkant herbergt de camera en speakers.

Logica achter draaibare camera

Mooi is anders, maar er valt wat te zeggen voor een aanpak met een draaibare camera. Waarom zou je de beperkte ruimte in een smartphone gebruiken voor twee camera-units, als je het ook kunt combineren? Zeker nu iedereen minstens zoveel selfies als ‘normale’ foto’s maakt. Wat dat betreft is het jammer dat die ene camera van de Oppo N3 alsnog flink uitsteekt. Het lijkt qua design een beetje op een smartphone-versie van de Lenovo Yoga 8; een tablet waar de wereld ongeveer unaniem teleurgesteld in was. Een slecht voorteken.

>> Hoe denkt Draadbreuk over een draaibare camera? Chech ‘het verdict’

En we vragen ons hier al af hoe je die camera moet draaien zonder vette vingerafdrukken op de lens te maken. Maar dat is iets waar Oppo vast aan gedacht heeft. Verdere specificaties van het toestel zijn nog niet bekend,we moeten zeer waarschijnlijk even tot oktober wachten. Dan heeft Oppo de lancering van een telefoon in de planning staan, dikke kans dat de N3 dat is.

(foto: gsmarena)

Reacties

  1. IkBenBrian

    Eigenlijk zie ik er stiekem wel wat in. Ze hebben het design wel (mooi) veranderd dan de Oppo van vorig jaar. Daar nam het draaibare camera het hele toestel in beslag. Nu moeten nog andere fabrikanten er mee proberen te stunten en het steviger maken. Want ik denk dat het na een paar keer lelijk laten vallen, het niet meer fatsoenlijk werkt.