Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic DMC-CM1 nog (steeds) niet naar Nederland

Panasonic DMC-CM1 nog (steeds) niet naar Nederland
Ger
  • Op 25 november 2014

De Panasonic DMC-CM1 wordt voorlopig niet beschikbaar in Nederland. Op zich is dat niet direct nieuws – dat hebben we al vaker gemeld – maar doordat Panasonic deze eerste Lumix-smartphone onverwacht ook gaat verkopen in het Verenigd Koninkrijk was een kleine check-up met de Benelux-tak van de Japanse fabrikant wel even interessant. Komt de Lumic DMC-CM! 1 nou ook naar Nederland? Nee, stelt een woordvoerder.

“Zoals we tijdens de Photokina hebben gecommuniceerd hebben, doen we eerst een pilot in Duitsland en Frankrijk. Het klopt dat daar de nu de UK is bijgekomen”, zegt aldus Panasonic tegenover Draadbreuk.nl. “Na deze uitrol gaan we evalueren. Wanneer dat precies is, kan ik nu nog niet zeggen.”

Panasonic Lumix DMC-CM1

De nieuwe camphone van de Japanse fabrikant is in die landen per 1 december beschikbaar. Het Verenigd Koninkrijk is toegevoegd aan de lijst van ‘de uitrol’ omdat – zo schrijft GSMArena – er een ‘grote vraag’ naar de CM1 is. Het model gaat verkocht worden in speciale camerawinkels. De FotoKonijnenbergs en de Kamera Expressen van Engeland, dus.

De Panasonic Lumix DMC-CM1 is een smartphone met een unieke camerasensor, wat een fantastische beeldkwaliteit moet opleveren. De sensor is liefst 7 keer groter dan de sensor van normale cameratelefoons. Verder omvat de gadget onder meer een 2.3 Ghz quad-core processor en 2 GB werkgeheugen. Filmen doe je in 4K en hij draait op Android 4.4 Kitkat.

De Lumix CM1 is niet goedkoop: de telefoon gaat waarschijnlijk zo’n 899 euro kosten.