Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: iPad Mini 2 is beste iPad Mini 2 ooit

Dennis de Vries

Reviewoverzicht

Design
9.5
Prestaties
9
Functionaliteit
9
Prijs
7.5

iPad Mini 2

Beste iPad Mini 2 ooit. Een hele prestatie!

We maakten ons er zelf ook schuldig aan bij de iPad Air, maar zijn zeker niet de enige. Elke iPad die Apple uitbrengt is weer een beetje beter dan zijn voorganger. Dat is knap, maar dat maakt ook bijna elke iPad ‘de beste iPad ooit’. Open deur, dooddoener, luie schrijverij. Bij de Apple iPad Mini 2 zijn we bijna geneigd weer zo’n kop boven het artikel te zetten. Maar dan slaat de nuance toe.

Er lijkt niets verrassend aan de iPad Mini 2. Het scherm is even groot als zijn voorganger, de behuizing is van exact hetzelfde design, de knoppen zitten op dezelfde plek. Goed, er is een nieuw kleurtje: space grey. Maar om nou te zeggen dat de iPad Mini 2 nieuwe grenzen verlegt? Toch is er binnenin de ontzettend platte behuizing wel degelijk van alles vernieuwd. De interne hardware is enorm veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Waar de eerste iPad een jaar geleden vergeleken kon worden met de drie jaar oude iPad 2, kan de nieuwe iPad Mini 2 zich meten met de gloednieuwe iPad Air. Wat heet, een snelle ontwikkeling.

En dan is er natuurlijk dat beeldscherm. In het 7,9 inch display zitten net zoveel pixels als in het 9,7 inch scherm van de iPad Air. 2456×1456 om precies te zijn. Het levert de krankzinnig scherpe beelden op waaraan dit soort schermen hun naam danken; retina.

ipadmini2-3

 

 

iPad specificaties? Check!

Apple iPad Mini 2

331/341 gram

7,9 inch IPS LCS

1536×2048 pixels

1,3Ghz dual-core  processor

1GB RAM

5 megapixel camera

Apple iPad Air

469/478 gram

9,7 inch IPS LCS

1536×2048 pixels

1,3Ghz dual-core A7 processor

1GB RAM

5 megapixel camera

Apple iPad Mini

312 gram

7,9 inch IPS LCD

768×1024 pixels

1Ghz dual-core A5 processor

512MB RAM

5MP camera

Apple iPad 2

601 gram

9,7 inch IPS LCD

768×1024 pixels

1Ghz dual-core A5 processor

512GB RAM

5 megapixel camera

                      

Toch is het paneel in de iPad Mini 2 niet zomaar een gekrompen versie van die in de iPad Air. Er is wat kleurverschil te bespeuren. En hoewel veel gebruikers claimen dat dit niet met het blote oog te zien is, zagen wij het wel degelijk. De iPad Mini 2 was net wat fletser dan de iPad Air. Een fractie, maar toch. Om dat te zien moet je beide tablets wel naast elkaar leggen en direct vergelijken. Doe je dat niet, dan zie je op de iPad Mini 2 alleen maar prachtige kleuren zoals een Apple tablet betaamt.

Assortiment iPads

Nu kunnen we een open deur in trappen en zeggen dat dit de beste iPad Mini is die Apple ooit gemaakt heeft. Helemaal waar, maar als conclusie ook een beetje suf. Het zal ook niet voor iedereen een logische eerste keuze zijn, zeker niet nu het assortiment iPads zich gestaag uitbreidt. Het formaat van de Mini heeft mijn persoonlijke voorkeur: handzaam, maar toch groot genoeg om alles op te zien. De originele iPad Mini is flink goedkoper en voor huis-, tuin- en keukengebruik volstaat die absoluut. Maar kun je een paar euro meer stuk slaan, dan is de iPad Mini 2 de beste kleine iPad die Apple ooit gema….nouja, het is gewoon een fantastisch apparaat.