Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Xbox One mogelijk pas in september 2014 naar Nederland

Xbox One mogelijk pas in september 2014 naar Nederland
Bart
  • Op 10 december 2013

Slecht nieuws voor gamers: de Xbox One komt mogelijk pas rond september 2014 naar Nederland. De reden voor de extra vertraging is onbekend. Opvallend genoeg ligt de console in omringende landen al een maand in de schappen.

De site Gamereactor citeert een anonieme bron die meldt dat de Xbox One mogelijk pas in het derde kwartaal van 2014 uitkomt in Scandinavië. De Scandinavische landen kregen in augustus, samen met onder meer de Benelux, Zwitserland en Rusland, te horen dat de console pas in 2014 in de schappen zou komen liggen. Dit in tegenstelling tot omringende landen zoals Engeland, Duitsland en Frankrijk, waar de Xbox One sinds november wordt verkocht.

Volgens Gamereactor is het niet zeker of de extra vertraging voor Scandinavië ook geldt voor andere regio’s zoals de Benelux, maar die kans is aannemelijk. Mogelijke oorzaak zou zijn dat Microsoft moeite heeft met de productie van de console of het lokaliseren van de content. Denk daarbij aan het vertalen van menu’s, afsluiten van contracten met (lokale) online-diensten en het verkrijgen van rechten.

 

Gloeiende, Microsoft. Doe ons ook ff die console.

Gloeiende, Microsoft. Doe ons ook ff die console.

 

Gibt es mal!!!1!
De Xbox One is overigens al te bestellen via sites als bol.com, waar de levertijd (misschien wel toepasselijk) op 1 april 2014 is gezet. Je kunt de console ook redelijk probleemloos in Duitsland of Frankrijk aanschaffen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er geen Nederlandse content aanwezig is en ook geen Nederlandse store. Iets kopen met je creditcard wordt dus een lastig verhaal, maar is te omzeilen door te betalen met tegoedbonnen of puntensystemen. Een potje next-gen FIFA 14 spelen gaat dus prima en zet de spraakherkenning op Duits en je hebt gegarandeerd veel plezier. Nu alleen nog de buren uitleggen dat het harde Duitse geschreeuw echt alleen maar een spelletje is…