Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Is it a bird? A plane? Nee, het is de Om One!

Is it a bird? A plane? Nee, het is de Om One!
Paul Gersen

Bluetooth-speakers. Om eerlijk te zijn: we komen er nog wel ons bed voor uit, maar het enthousiasme dat we hadden toen de eerste exemplaren op de markt verschenen is wel een beetje weg. Want ja, echt spannend zien ze er vaak niet uit. Maar nu hebben we iets cools gespot. Zie hier: de Om/One. Die zweeft!

Lang leve crowdfunding-campagnes. Die leveren soms degelijke, soms hilarische en soms übergave producten op. Neem een kijkje op Kickstarter en je begeeft je in een wereld vol creatieve hersenspinsels. Crowdfunding is hot: je kunt als ontwerper een idee bedenken, geld binnenhalen doordat mensen van tevoren een exemplaar van je product bestellen en dus hoef je niet keihard zelf te investeren om wat je hebt bedacht op de markt te krijgen.

Het kersverse bedrijfje Om is via zijn website ook begonnen met een crowdfunding-actie en die loopt als een malle. Het streefbedrag van honderdduizend dollar is al lang en breed binnen en bijna zevenhonderd mensen hebben al gezegd dat ze het te lanceren product, de Om/One, willen ontvangen. En dat snappen we helemaal.

Speakerhard!

De Om is namelijk een bluetooth-speaker die eens niet aan de bestaande conventies voldoet. Geen wit of zwart langwerpig boxje waar er al honderden van zijn. Nee, de Om/One is rond en… zweeft! Door middel van een elektromagnetisch veld blijft de speakerbal boven een plateautje hangen. Dat is natuurlijk gewoon vet! En het handige is dat je de bal ook in je zak kunt stoppen en mee kunt nemen. Hij is voorzien van een accu die zo’n vijftien uur mee moet gaan. Goed, dan zweeft hij natuurlijk niet, maar fijn is het wel. Wij zouden zeggen: check het onderstaande filmpje.

 

Fancy conference call

De verdere specificaties klinken ons ook wel goed in de oren. Het speakertje heeft een vermogen van drie watt en kan een volume van 110 dB de ruimte in pompen. En er zit een ingebouwd microfoontje in, dus als je ‘m verbindt met je telefoon en gebeld wordt, kun je ook een gesprek voeren. Conference calls zullen nooit meer hetzelfde zijn. Neem je er twee, kun je ze pairen en wordt het een stereosetje. Hoe de Om/One uiteindelijk echt gaat klinken is natuurlijk afwachten, maar hallo: hij zweeft! Dikke pré!

 

Speciaal voor Gerard Joling is er deze Om One ontworpen.

Speciaal voor Gerard Joling is er deze Om One ontworpen.

Om/One kopen?

De crowd-fundactie loopt nog een dag of veertig door, voor 179 dollar kun je er vast eentje bestellen. Het is de bedoeling dat volgend jaar het apparaat in de winkel ligt, dan is-ie twintig dollar duurder. En voor de diva’s onder ons: hij is ook in discovariant te pre-orderen. Geïnteresseerd? Klikkon, maar!