Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gaap: Samsung Galaxy S5 Mini

Galaxy S5 Mini
Ger
  • Op 1 juli 2014

Wij moeten als journalistiek medium jullie op de hoogte brengen van interessant technieuws. Meestal doen we dat met een grapje of een kwinkslagje. Maar jongens, de Samsung Galaxy S5 Mini is weer zo ontzettend saai dat we ons maar eens beperken tot de feiten. Mogen jullie zelf er een mening over vellen. 

De Samsung Galaxy S5 Mini is een ‘minimalistische telefoon met een iconisch design’, aldus het persbericht van Samsung, bij monde van – ja, nou komt een jobdescription van jewelste – Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile Phones van Samsung Nederland.

Samsung Galaxy S5 Mini is S5 maar dan goedkoper

Zo’n citaatje van zo’n mannetje klinkt lekker spannend natuurlijk, maar feitelijk gezien is het gewoon totale onzin. Gewauwel in de ruimte. Wat Samsung eigenlijk had moeten zeggen is: ‘de S5 Mini is een kleine S5, maar dan met mindere specs en daardoor goedkoper‘. Niets meer, niets minder. Precies zoals de eerdere mini-telefoons van de Koreaanse fabrikant, dus.

De Samsung Galaxy S5 Mini is voorzien van een 1,4 Ghz quad-core processor, heeft 1,5 GB RAM en een 8 megapixelcamera. Ook heeft de Mini-S5 een IP-57 normering waardoor hij stof- en waterdicht is. En met 4G-ondersteuning is het toestel lekker hip en bij de tijd. Volgens Samsung zelf moet dit alles een ‘eenzelfde premium-ervaring opleveren als de Samsung Galaxy S5′. Wat zo’n premium-ervaring dan in moet houden weet ik niet precies. Ik heb persoonlijk -aldus wat vrouwen-  alleen maar een premium-ervaring in mijn broekje, maar dit terzijde.

Niet warm of koud van zo’n Samsung S5 Mini

Het zijn in ieder geval geen specificaties waar we stijl van achteroverslaan. Sterker, we worden hier op de normaal zo bruisende redactie niet warm of koud van. Och, weer een Samsung-telefoontje. Leuk. Gisteren lanceerde het bedrijf ook al vier van dat soort onboeiende gsm’etjes. Zon Galaxy Core 2, Star 2 en Young 2. Allemaal goedkoop, allemaal oersaai.

Misschien doelt Samsung met dat hele premium-verhaal weer op alle hyper state of the art sensoren die – net als bij de S5 –  in de S5 Mini zijn verwerkt. Je kunt je telefoon dus ook lekker connecten met de nieuwe Samsung-wearables en als fitnessfreak in de gaten houden of je wel genoeg stappen op een dag zet. Want daar zit ik namelijk heel erg op te wachten als dagelijkse kroegganger.

 

Samsung Galaxy S5 Mini

Een telefoon met een ‘iconisch design’.

 

De telefoon moet in het derde kwartaal beschikbaar zijn voor een verkoopadviesprijs van 479 euro. Uiteraard is de S5 Mini er in meerdere kleuren. Geheel in stijl met het gewauwel in de rest van het persbericht is de telefoon er in bijzonder premium-achtige kleuren, te weten ‘Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold’. Dat is dus gewoon zwart, wit, blauw en goud. Maar dat hadden jullie zelf ook wel kunnen raden.

Samsung probeert spannend te maken wat niet spannend is, en dat zegt eigenlijk genoeg. Geef ons gewoon een lekker plaatje van Doutzen Kroes met zo’n telefoontje, dan houden wij wel weer ons mond.

 

NB: Zat er nou een mening in dit stukje? Ik weet het niet zeker.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Duur zeg, voor hetselfde bedrag heb jr een Note 3. HTC one mini 2 vind ik echt een betere mini telefoon. Op het moment nog goedkoper ook

  2. BroodjeKaas

    Honderdzestig ekkies duurder dan een Nexus 5. Maar dan heb je ook wat! Een heus 720p scherm. Een behuizing met een bijzonder frivool gaatjespatroon (je zou het bijna ‘iconisch’ noemen). Een hartslagmeter – altijd handig wanneer je onderweg bent en je je spontaan afvraagt wat je hartslag is. [Plaats hier nog een flauwe grap over Touchwiz en ChatOn]. Genieten dit.