Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy S6 Edge+ preview: lekker en groot [video]

Samsung Galaxy S6 Edge+ preview: lekker en groot [video]
Ger
 • Op 13 augustus 2015

In allerijl werd het Nederlandse techjournaille geroepen naar het Nederlandse hoofdkantoor van Samsung in Delft. Het bedrijf had namelijk iets nieuws: Samsung presenteert de Samsung Galaxy S6 Edge+. En die is groot, heeft die lekkere Edge-randen en is bovendien helemaal klaar voor de streaminggeneratie.

We gaan even terug naar het MWC. In een bomvolle zaal kondigde Samsung daar de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aan. Laatstgenoemde was bijzonder. Niet zozeer vanwege zijn bijzondere specificaties of software, maar omdat het display van de telefoon doorliep in de zijkant. Dat zagen we al eerder (slecht uitgewerkt) in de Samsung Galaxy Note Edge, maar daar was alleen de rechterkant bemeten met zo’n rand. Nu dus aan beide kanten en dat was… Vet. Gewoon heel erg vet.

Niet omdat je er echt wat mee kon, maar omdat het er heel stoer uitziet. Dat vindt Samsung ook en ziedaar: de Samsung Galaxy S6 Edge+, een 5,7 inch variant van deze ‘lekker gekke’ telefoon.

Video: Samsung Galaxy S6 Edge+ preview


Specificaties Samsung Galaxy S6 Edge+

 • Display: 5,7″ QHD Super AMOLED HD+ display
 • Afmetingen: 76,8 x 154,4 x 6,9 mm
 • Processor: 64-bits octa-core processor
 • Geheugen: 4 GB RAM
 • Opslaggeheugen: 32 / 64 / 128 GB
 • Camera: 16 megapixel met optische beeldstabilisatie
 • Frontcamera: 5 megapixelselfiecam
 • Accu: 3000 mAh
 • Extra: Wireless charging

 

 • Samsung Galaxy S6 Edge+: geweldig design

  De Samsung Galaxy S6 Edge+ is een lust voor het oog. Op dit moment is er geen mooiere telefoon op de markt. Geen LG G4, geen Sony Xperia Z3 en ook geen iPhone (nee, echt niet). Een telefoon met een kromming in beeldscherm, dat ziet er gewoon heel tof uit. Bovendien heeft Samsung de rest van de telefoon voorzien van allerlei hele stevige en mooie materialen. Geen geouwehoer met plastic of polycarbonaat, nee, gewoon een aluminium behuizing. Of het tegen een stootje kan, dat durven we niet te zeggen maar een telefoon als deze is de moeite waard om voorzichtig mee te doen. Doe er geen hoesje omheen – dat is lelijk – maar denk drie keer na wanneer je op de fiets en appie wil versturen, om maar wat te noemen. Want als ‘ie op de kasseien valt, dan gaat dat vermoedelijk door merg en been.

  De telefoon is qua afmetingen iets dunner en langer dan de Note 4. Het zijn geen spectaculaire verschillen, maar ze zijn net groot genoeg om er de voordelen van in te kunnen zien. Qua formaat lijkt hij een beetje op de LG G4, maar dan minder hoekig. Ook dat kunnen we alleen maar als positief zien.

  En laatste puntje van aandacht: de Edge-randjes zijn een stuk minder scherp dan bij de originele S6 Edge.

  Kijk, zo mooi is ‘ie.

   

  edge_rand-db2

   

 • Samsung Galaxy S6 Edge+: streamen met je aars

  De Galaxy S6 Edge+ lijkt in alles op zijn kleinere broertje. Het toestel heeft dan ook nagenoeg dezelfde specificaties en mogelijkheden. Zo heeft het toestel een 64 bits octacore processor, 4 GB geheugen en een 16 megapixelcamera. Weinig nieuws onder de zon, dus.

  Toch heeft Samsung de Edge+ wel wat toffe nieuw dingen meegegeven, waarbij de speciale Apps Edge de belangrijkste is. Via de speciale Edge-rand kun je nu direct je favoriete applicaties opstarten. Waar je vroeger alleen je vrienden en familie bereikte, kun je nu dus ook Facebook, WhatsApp, Instagram of iedere andere app opstarten. Of je het echt gaat gebruiken is een tweede: de contactpersonenfunctionaliteit hebben we op de eerste Edge welgeteld 0 (zegge: NUL) keer gebruikt.

  Nieuwe Enzo Knol

  En Samsung zou Samsung niet zijn als ze niet gekeken hebben naar wat er populair is onze wereld. Twitter is uit, livestreaming is in. En dus kun je nu via het cameramenu rechtstreeks jouw leven live streamen naar het internet. In eerste instantie heeft Samsung de knop ‘Live Opname’ verwezen naar YouTube Live (‘want dan kun je in HD uitzenden’) maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van Ustream, Periscope en Meerkat. Opdat je maar de nieuwe Enzo Knol mag worden (niet doen, aub).

  En mocht je nu je helemaal ergeren aan een gebrekkige accuduur? Samsung heeft daar De Oplossing voor. Nee, geen accu die een week mee gaat, maar een betere lader. De speciale Fast Charger kan je nieuwe S6 Edge+ in liefst 90 minuten in zijn geheel opladen. Handig.

  Raar RAM-verhaal

  Tot slot hopen we dat Samsung de problemen rondom de RAM-bug heeft opgelost. Om een volstrekt onduidelijke reden is de Galaxy S6 Edge bij het openen van slechts een paar applicaties al zijn RAM-geheugen aan het verbruiken en dat is raar. Niemand weet waarom, maar het gebeurt. Toen we er bij de perspresentatie van de Edge+ naar vroegen kon Samsung hier geen uitsluitsel over geven.

   

  s6liveuitzending

   

 • Duurder dan ooit?

  Wat kost dat geintje? Vermoedelijk veel. Heel veel. De exacte prijs weten we nog niet, die was tijdens het publiceren van dit prachtige stukje tekst nog niet bekend. Bij de wetenschap dat de S6 Edge bij lancering knetterduurveelgeld kostte is het geen ondenkbare gedachte dat dit bij de S6 Edge+ ook het geval is. En dat is ergens jammer, want de telefoon verdient het om veel verkocht te worden. Misschien zou een fijn abo-dealtje met een grote provider een goede oplossing zijn?

  Update: inmiddels is de prijs bekend. De 32 GB editie gaat 799 euro kosten. Dat is dus inderdaad veel. Heel veel.

   

  edge_rand-db

 • Conclusie: Vet

  Toen ik de reguliere Galaxy S6 Edge aan het testen was viel me een ding op: iedereen, maar dan ook echt iedereen, was enthousiast over het design van de telefoon. Mannen, vrouwen, honden, lieveheersbeestjes – heel de wereld was fan. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt bij Samsung-telefoon. Als ik daarna enigszins gefrustreerd moest meedelen dat je niet heel veel met die Edge-rand kon, dan vonden mensen dat gek. Nu kan ik antwoorden dat er je favoriete apps op kwijt kan. Dat is nog steeds niet veel, maar in ieder geval iets.

  Of het genoeg is om er een miljoenmiljard euro* aan uit te geven (deze prijs is indicatief), dat weet ik niet. Ik hoop het van harte. Maar echt. Want ik gun een design als dit een succes.

  De Galaxy S6 Edge+ komt er in goud en zwart. Je moet naar andere delen van de wereld rijden als je een blauwe of beige editie wil.
  *= Prijs is bekend. 799 euro voor d 32 GB editie. Ja, wij vinden dat ook veel te veel. 

  galaxys6edgebpp

   

Reacties

 1. Dave Zeegers

  Volgende keer de voice-over toch maar opnemen met een Samsung Galaxy S6+, is dat is wel zo fijn voor de geluidkwaliteit 😉
  En niet dat het wat zegt, maar mis eigenlijk de aantal ghz van de processor, gewoon omdat het een leuk nummertje is wat net als de octa core en 64 bit weinig zegt over de snelheid van ervan.