Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe Samsung Galaxy Note 5 niet naar Europa vanwege pennetje

Nieuwe Samsung Galaxy Note 5 niet naar Europa vanwege pennetje
Ger
  • Op 13 augustus 2015

Samsung brengt de Samsung Galaxy Note 5 niet uit in Europa. De reden: de S-pen. Volgens onderzoeken van het merk wordt de meegeleverde stylus hier maar ‘heel marginaal gebruikt’. Dat liet de fabrikant aan Draadbreuk.nl weten tijdens de lancering van de Samsung Galaxy S6 Edge+.

De S-Pen is de meest onderscheidende feature van de Galaxy Note-serie. Zeker nu het toestel lang niet meer de enige smartphone is met goede specificaties en een groot beeldscherm van meer dan 5 inch. Maar juist dat pennetje boeide niemand in Nederland, zo blijkt uit onderzoek. De exacte cijfers mogen we niet publiceren, maar geloof ons: ze hadden dat pennetje nog beter op plekken kunnen stoppen waar de zon niet schijnt, dan in de Note 4.

 

Ze hadden dat pennetje nog beter op plekken kunnen stoppen waar de zon niet schijnt, dan in de Note 4.

 

“Mensen die een Note kopen willen de beste specificaties. Het zijn mensen die voorop lopen op het gebied van hard- en software. De S-Pen gebruiken ze echter minimaal”, zo liet een woordvoerder aan Draadbreuk.nl weten. “Ze achten het blijkbaar niet nodig.”

 

Einde van tijdperk

Dat betekent het einde van de Samsung Galaxy Note-serie in Nederland. De allereerste Galaxy Note werd 4 jaar geleden gepresenteerd op de IFA in Berlijn. Het toestel trok niet alleen veel bekijks omdat Samsung ervoor gekozen had een stylus te herintroduceren, maar ook vanwege het toen nog ondenkbaar grote beeldscherm van 5,3 inch. In de jaren daarna richtte de fabrikant zich met de Note-serie vooral op het creatieve aspect van de S-Pen.

 

Samsung: “De S-pen wordt echt minimaal gebruikt. Consumenten vinden het niet nodig.”

 

Door de drukgevoeligheid en de precisie van de stylus te vergroten, werd het mogelijk om op de smartphone toffe dingen te maken. Je kon in die jaren geen Samsung-bijeenkomst bezoeken of ze hadden wel een iemand van de straat geplukt die op zijn smartphone karikaturen zat te tekenen. Ook werd er een niet bestaande Spaanse straatartiest bedacht die op zijn Galaxy Note zogenaamd een kunstwerk maakte voor een in de ruimte zwevende Andre Kuipers.

Dan maar de Galaxy S6 Edge+

Met de komst van de Samsung Galaxy S6 Edge+, een phablet zonder stylus, lijkt aan die praktijken een einde te komen. Behalve in Azië, want daar schijnt de stylus wel enorm populair te zijn. En dus komt de Galaxy Note 5, een telefoon waar al heel veel over gezegd en geschreven is maar officieel nog niet bestaat, daar wel gewoon uit.

 

Uit het archief: Samsung over de Note (en over een smartwatch, maar dat boeit nu niet)


“Je kunt nu ook content creëren. Daar hoef je niet creatief voor te zijn. Het gaat er meer om hoe snel je dingen kunt ordenen en delen met je vrienden.” Samsung in (g)een interview tijdens de IFA in 2013.

>> Benieuwd naar de opvolger van de Note 4? Check onze hands-on video van de Samsung Galaxy S6 Edge+