Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy S7 krijgt 3D Touch, irisscanner en tóch MicroSD

Galaxy S6 Edge
Dennis de Vries

Normaal laten we geruchten over nog niet aangekondigde toestellen even liggen tot zondagochtend. Maar de Wall Street Journal doet nu zo uitgebreid een boekje open over de Samsung Galaxy S7, dat we ‘m niet willen laten liggen. 3D Touch, MicroSD, USB-C en – oh jawel – een irisscanner zitten allemaal in Samsung’s nieuwe vlaggenschip. Aldus…de geruchten.

Meest opvallende nieuwe technologie die volgens ‘ingewijden bij Samsung’ in de Samsung Galaxy S7 zal zitten, is een drukgevoelig scherm. Dat opent de deur voor een functie als 3D-touch zoals aanwezig is op de iPhone 6S. Ook de Huawei Mate S heeft een drukgevoelig scherm. Volgens de zakenkrant is het verder nog niet duidelijk welke functies Samsung zal verbinden aan deze technologie, maar als 3D-touch enige indicatie biedt zal het niet wereldschokkend zijn.

Galaxy S7 met iris- of aderscanner

Ook een irisscanner ontbreekt niet in de Samsung Galaxy S7, claimt de Wall Street Journal. Die laat je inloggen op je telefoon door even je oog te scannen. Of het om een ekte-ekte irisscanner gaat, is nog maar de vraag. WSJ noemt namelijk ook de techniek die telefoonfabrikant ZTE in zijn Grand S3. Die scant niet de iris, maar de adertjes in de ogen om een gebruiker te herkennen. Kniesoor die daarop let natuurlijk. Uiteindelijk is het een stuk futuristischer dan als een holbewoner je telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk.

Ook de aanwezigheid van ruimte voor een MicroSD-kaart en een USB-C aansluiting baren opzien. Zeker omdat vorige week nog een doorgaans redelijk betrouwbare dude op Twitter vrij zeker was dat deze zaken niet in de Galaxy S7 zouden zitten. De beste man was zo zeker van zijn zaak dat hij al zijn kennis verenigde in een slicke 3D-render. Die liet vooral zien dat de Galaxy S7, volgens zijn bronnen, vooral weer op de S6 zou gaan lijken. Wall Street Journal spreekt dat deels tegen: zo zou ook de cameramodule niet meer uit de behuizing steken.

 

[dvidider]Dit wordt ‘m dus niet. Of wel. Weten wij veel[/divider]

 

Samsung Galaxy S7 op MWC?

Uiteindelijk valt uit deze hele geruchtenstroom maar één conclusie te trekken: of Wall Street Journal, of @Onleaks lult uit zijn nek. Of ze zitten er allebei naast en Samsung doet het eens lekker helemaal anders. Eind februari weten we het. Dan vindt het Mobile World Congress weer plaats in Barcelona en rond die tijd komt Samsung ook uit de kast met zijn Galaxy S7. En Galaxy S7 Edge.