Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 redenen om de Samsung Galaxy S7 niet te kopen

Paul Gersen

De Samsung Galaxy S7 is gepresenteerd, maar wat moeten we nou eigenlijk van dat ding vinden? Draadbreuk zet in twee video’s de vijf plus- én de vijf minpunten op een rij. Bart heeft een aantal positieve zaken gevonden, terwijl Paul met de botte bijl in de weer gaat. In deze video: de 5 redenen om de Samsung Galaxy S7 níet te kopen.

Reden 1: Waar is in hemelsnaam de vernieuwing bij de S7?

Wat ik wil bij het paradepaardje van een van de grootste smartphonemerken van deze tijd? Dat ik een glimp van de toekomst opvang, features krijg waarvan ik steil achterover sla. De Samsung Galaxy S7 is qua specs een beetje beter, qua camera ook, qua design hebben ze er een klein veegje over gegeven en als je kijkt naar de software, niet echt hemelbestormend anders. De verjaardag van mijn oma was vorig jaar spannender.

Reden 2: LG did it!

Wat tof! De Galaxy S7 heeft een nieuwe functie: ook al staat je scherm uit, dan nog kun je sommige informatie, zoals de tijd, zien! Mensen kijken namelijk liefst 150 keer per dag op hun telefoon, om dit soort banale dingen te weten. Nu hoef je dus niet meer aan je telefoon te zitten, wil je weten hoe laat het is. Fijn, maar LG presenteerde op dezelfde dag eenzelfde feature op de LG G5. Lekker origineel dus.

Reden 3: Samsung Pay, nog steeds niet in Nederland

Tijdens Samsung Unpacked werd er weer flink aandacht besteed aan Samsung Pay, de betaalfunctie van het merk. Ja, over die feature raakt men maar niet uitgepraat. Alleen jammer dat we in Nederland nog steeds met het systeem kunnen werken. Navraag leert dat het binnen een jaar, anderhalf jaar ook hier beschikbaar moet zijn. Dan zijn wij waarschijnlijk alweer toe aan een nieuwe telefoon.

Samsung Galaxy S7 Edge

Reden 4: te veel aandacht voor VR

Toegegeven: wij vinden virtual reality best vet en dat Samsung daar toekomst in ziet, snappen we wel. Maar laten we eerlijk zijn: VR op telefoons heeft nog niet bewezen dat het echt nut heeft, het is meer een grappige feature en moet nog echt worden doorontwikkeld, zodat we er echt wat aan hebben. Het zou zomaar kunnen dat VR een zelfde lot heeft als 3D op televisies: leuk en gehyped, maar uiteindelijk ziet niemand de toegevoegde waarde en sterft het een langzame dood.

Samsung Galaxy S7 Edge camera

Reden 5: superduur!

De Samsung Galaxy S7 kost 699 euro, zijn Edge-broertje nog honderd euro meer. Man, wat een bak met geld is dat. Als je bovenstaande punten meeneemt, kunnen wij ons wel een beter doel voor dat geld bedenken. Een goede vakantie naar de zon, bijvoorbeeld.

Samsung Galaxy S7 kopen: wel of niet?

Denk je nu: godsakkes, wat praat die Paul uit zijn nek? Dat is je goed recht en dan vind je waarschijnlijk de preview van collega Bart interessant. Hij geeft namelijk vijf redenen waarom je juist wel naar de winkel moet rennen om de Galaxy S7 te halen. Check de video!

Reacties

  1. Psssssssssssssst… Reden 2: dat deed Nokia (herinnert u zich deze nog nog nog nog) al met het “Glance” screen, en dat doet MS nog steeds met Lumia. Geen uitvinding van LG 😉