Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Exclusief! Samsung: ‘Gear 360 VR-camera? Zorg voor een plek op Unpacked…’

Exclusief! Samsung: ‘Gear 360 VR-camera? Zorg voor een plek op Unpacked…’
Ger
  • Op 11 februari 2016

Gaat Samsung met de Gear 360 een 360 graden VR-camera maken? Dat vroegen wij ons af op het Samsung Forum, het jaarlijkse feestje van de Zuid-Koreaanse fabrikant waar ze hun line-up van 2016 aan de wereld tonen. Samsung’s Rory O’Neill gaf een verhelderend en mysterieus antwoord tegelijk: “Zorg voor een plek bij het Samsung Unpacked Event volgende week.”

Unpacked is de naam voor de persconferentie van Samsung vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona. Daar presenteert het merk haar nieuwe smartphone-vlaggenschip (kuch: Samsung Galaxy S7).

Samsung Gear 360 op komst?

Dat daar een eventuele Samsung Gear 360 VR-camera bijkomt, is niet heel gek. Het merk heeft een nauwe samenwerking met Oculus, maakte in het verleden digitale camera’s en heeft genoeg kennis van soft- en hardware in huis om zelf een camera die VR-opnames ondersteunt te bouwen. Toen we dat voorlegde aan Rory O’Neill, vice-president Brand & Productmanager Samsung Electronics, zei hij met een lichte glimlach. “Natuurlijk. Ik kan uiteraard niets zeggen over producten in de toekomst, maar de wereld van virtual reality zal uiteindelijk meer gebaseerd zijn op user-generated content dan op branded content.”

 

Samsung gear 360 in aantocht

Samsungs eerdere 360-graden camera, Project Beyond, is uiteindelijk nooit werkelijkheid geworden.

 

En daarmee wekt O’Neill op z’n zachtst gezegd de suggestie dat er een mogelijke Samsung Gear 360 Camera op komst is. Dat idee komt niet uit de lucht vallen. Zo’n anderhalf jaar geleden presenteerde de Koreaanse hardware-fabrikant Project Beyond, hun eerste 360-graden camera. Daar hebben we alleen nooit meer wat van vernomen. Nu de Gear VR in de winkels ligt en concurrenten als Rico en Nikon hun eerste 360-graden camera’s hebben, is het logisch dat Samsung een nieuwe poging waagt. Het idee dat Samsung een totaalpakket (bril, smartphone en camera) aan de consument levert, is iets wat O’Neill zou bekoren. “Dat is een goed idee”, zei hij tegenover Draadbreuk.nl. “Heb je je ticket voor Samsung Unpacked in Barcelona al? Dat is geen hint, maar: zorg dat je erbij bent…”

Gear 360 gepresenteerd op MWC 2016

De laatste geruchten op Samsung-fansite Sammobile doen hierbij nog een extra duit in het zakje. O’Neill denkt overigens dat VR een grotere kans van slagen heeft dan het geflopte 3D. Waarom? “Mensen willen delen wat ze zien, terwijl 3D slechts een manier van kijken is. Dat is een verschil. Kijk naar Facebook. Eerst deelde je alleen tekst, daarna foto’s. Wat komt daarna? VR. 3D, dat werd je meer opgedrongen door de industrie.”

Samsung Unpacked vindt plaats op zondag 21 februari 2016. Draadbreuk.nl is er uiteraard bij.