Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung in 2016: slimme wasmachines, koelkasten en VR

samsung forum 2016
Redactie

Wat heeft Samsung nou allemaal te bieden? Die vraag beantwoordt Samsung zelf graag eens per jaar. Draadbreuk is, op uitnodiging, aanwezig bij het Samsung Forum 2016 waar de elektronica-gigant zijn nieuwe producten toont. Van VR tot een Draadbreuk-ready koelkast.

Het Samsung Forum 2016 wordt niet gehouden op een verlaten industrieterrein van Nieuwegein of de uithoeken van Almere Buiten. Neen, Monaco is zoals elk jaar de plaats waar het gebeurt. Aan de Middelandse Zee is een enorm centrum ingericht specifiek voor Samsung’s producten en terwijl miljoenenjachten de haven in en uitvaren, verdringen techjournalisten en 1 celeb (Regi Blinker was er!) zich voor alles waar een Samsung-merkje op staat.

Samsungs slimme koelkast en wasmachine

Check bovenstaande video en je ziet ’t: Samsungs grootste innovaties liggen op het gebied van huishouden. Ger schreef al eens over de Samsung AddWash en mocht ‘m nu eindelijk met eigen ogen aanschouwen. Een even eenvoudige als briljante oplossing voor een bekend probleem: de vergeten sok zodra de was net draait. Ook roepen we onze eigen website even op, op de redelijk overdreven uitgeruste Family Hub koelkast. Die houdt je bier koud met behulp van drie camera’s en een volledig ingebouwde Android-tablet omdat…omdat…nou, daarom dus.

Geluid met een curve

Verder doet Samsung ook iets met tv’s. Afgelopen dagen maakten ze bekend dat ze minder in gingen zetten op 3D en curved en dat is eigenlijk wel prima. De lol is er ook wel een beetje vanaf. In plaats daarvan willen ze een breder aanbod aan platte OLED-tv’s bieden. Mocht je toch een curved-tv hebben dan wil je daar natuurlijk een bijpassende geluidsset bij. Samsung regelt ’t het. In het kader van: dingen-waarvan-je-niet-wist-dat-je-ze-nodig-had toonden ze een curved soundbar.

Een curved #soundbar. Is dat niet net iets té innovatief? #samsung #samsungforum

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Samsung Galaxy S7 en Gear 360?

Wat was er, kortom, niet te zien op Samsung Forum 2016? Nou, in ieder geval geen nieuwe smartphones, tablets of VR-gadgets (al konden we ons wel even vergapen aan de Gear VR met dank aan toffe technologie van het jonge Curiscope). Die worden waarschijnlijk nog even in de berging gehouden tot over een goede week het Mobile World Congress 2016 begint. Voor nieuws over de Samsung Galaxy S7 hoef je hier niet te zijn. En vragen over de Samsung Gear 360 werden nog maar half beantwoord. Wel kunnen we daaruit één ding afleiden: die 360-graden camera van Samsung komt er volgende week op het MWC. En wij zitten er met de neus bovenop.