Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sharp presenteert nieuwe smartphone: Aquos Crystal

Sharp presenteert nieuwe smartphone: Aquos Crystal
Ger
  • Op 20 augustus 2014

Niemand weet precies waarom, maar Sharp introduceert voor de Japanse markt haar eigen smartphone. De Sharp Aquos Crystal heeft een opvallend dun design en omvat onder meer een 5 inch 720p scherm en een Snapdragon 400 processor. 

In onze herinnering is het lang geleden dat Sharp met een smartphone op de proppen kwam. Wij denken bij het merk vooral aan wat suffe televisies en grappige audio spelers, maar daar blijft het ook bij. Echt innovatief kun je het bedrijf niet noemen. Het is degelijkheid wat de klok slaat.

Het is daarom extra opvallend dat Sharp de Aquos Crystal een onderscheidend design heeft meegegeven. Het is dun, het is strak, het is anders dan anderen. Kijk bijvoorbeeld eens waar de frontfacingcamera zit…

Sharp Aquos Crystal

 

Ook intern doet Sharp het anders dan de grote spelers op smartphone gebied. Qua specificaties lijkt het in eerste instantie niet bijzonder – van 1,5 GB RAM, een quad-core 1,2 Ghz en Android 4.4.2 worden we niet heel warm – maar dankzij een nauwe samenwerking met Harmon Kardon lijken de speakers van een bovengemiddeld goede kwaliteit te zijn. Bovendien zijn er speciale audiotechnieken ingebouwd, waaronder Clari-Fi, die gecomprimeerde digitale muziek weer net zo helder moet laten klinken als ongecomprimeerd.

Achterop zit een 8 megapixelcamera met LED-flits en de batterij heeft een capaciteit van 2040 mAh – dat is dan weer niet zo spectaculair.

Goed, Sharp doet in ieder geval een poging om op te vallen. Jammer is alleen dat wij er niet van kunnen genieten. De Sharp Aquos Crystal is alleen beschikbaar in Japan of Amerika. Tegelijkertijd met de Aquos Crystal lanceerde het Aziatische merk ook nog een broertje: de Crystal X Go heeft een 5,5 inch 1080p scherm en een iets snellere processor.

 


Let niet op de gekke tekens.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Die randen zijn ontzettend dun. Zo krijg je een origineel design die ook nog compact is. Jammer dat je het toestel niet naar nederland komt. De prijs van 280 dollar is ook niet te veel.