Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

HTC komt met Windows Phone-variant van One M8

HTC One M8 for Windows
Bart
  • Op 19 augustus 2014

HTC heeft vandaag een nieuwe telefoon gepresenteerd: de One M8 for Windows. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een exacte kopie van het Android-vlaggenschip, maar dan draaiend op versie 8.1 van Windows Phone.

Dat HTC met een Windows Phone-toestel op de proppen komt is een redelijk verrassende move. De laatste keer dat de fabrikant het probeerde met het besturingssysteem van Microsoft was in 2012. Eigenlijk is Nokia het enige merk dat echt lekker bezig is met Windows Phone, dus een beetje concurrentie is een goede zaak.

Wat design betreft is de One M8 for Windows identiek aan de de Android-variant: beide smartphones hebben een 5 inch scherm met full hd resoluatie, dezelfde ultrapixel camera en ook de BoomSound-speakers zijn aanwezig. Binnen zit een Qualcomm 801 processor (2,3GHz), 2GB ram, 32GB intern geheugen en een accu van 2600mAh.

Waarschijnlijk niet naar Europa
Of we het toestel in Nederland gaan zien is maar de vraag. De Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless krijgt volgens HTC het exclusieve recht om het toestel te verkopen, dus de kans is groot dat de M8 for Windows Europa niet haalt. Dat zou zonde zijn, want met meer keuze op het gebied van hardware zou Windows Phone een stuk interessanter worden.