Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Smartwatch numero uno: Huawei Watch [update + video]

Smartwatch numero uno: Huawei Watch [update + video]
Ger
  • Op 5 maart 2015

‘Hoeveel moeten er nog komen?’, zong Lange Frans ooit. De beste man had het over slachtoffers van zinloos geweld, wij stellen de vraag liever bij smartwatches. Deze week gaan we vermoedelijk meer van die mislukte slimme horloges zien dan ons lief is. Het Chinese Huawei begint de Domino Smartwatchweek, waarvan de aorta helaas altijd maar blijft lopen. Dit is de Huawei Watch.

Een pseudo knappe vent, een Indiase man die ons uitlegt waarom een smartwatch een smartwatch is en constant bewegende shots. Huawei doet er werkelijk alles aan om ons te overtuigen van het nut van hun Huawei Watch. Een ronde smartwatch, draaiend op Android Wear met – ja, zo eerlijk moeten we wel zijn – een aardig design, zo blijkt uit een walgelijke reclamevideo.

UPDATE: om een volslagen onduidelijke reden lijkt Huawei deze nare video van het internet te hebben verwijderd. Wat rest zijn louter herinneringen… Zou je denken, want gelukkig is daar Draadbreuk en haar archief.

Bovendien ging Ger effe langs op de stand van Huawei om de Watch te spotten. Het resultaat: een gek videootje met beroerd Engels sprekende Chinezen. En natuurlijk een stukkie uit de Huawei Watch-reclamevideo’s.

Video: Draadbreuk op de stand bij Huawei

Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat dit er eentje in de rij der velen is. Daar doen saffierglas en een leren bandje niets aan af. Het klokkie heeft een rond AMOLED beeldscherm van 1,4 inch groot, met een resolutie van 400 bij 400 pixels. Binnenin zorgt Qualcomm 1,2GHz processor met 512MB aan RAM dat Android Wear een beetje vlot draait. 4GB aan ingebouwd geheugen moet genoeg zijn voor wat apps, terwijl het apparaat via Bluetooth in verbinding staat met je smartphone. Dat hoeft geen Huawei telefoon te zijn, alles met Android 4.3 is prima.

 

Zo ziet een horloge er dus uit. Omdat het een horloge is.

Zo ziet een horloge er dus uit. Omdat het een horloge is.

 

Los van een best stijlvol horloge is de Huawei Watch natuurlijk ook een ‘maatje’ die je constant loopt te jengelen om eens van je reet te komen en gezond te doen. Een six-axis bewegingssensor, barometer en hartslagmeter houden precies bij hoe lui je bent en praten je dan door middel van stijlvol vormgegeven apps een schuldgevoel aan. De toekomst mensen. De toekomst is hier.

Huawei Watch kopen?

De Huawei Watch wordt verkrijgbaar in meer dan 20 verschillende landen, maar zoals het er nu uit ziet zit Nederland daar in de eerste instantie niet bij.

Reacties

  1. PitaBroodje

    Eerst zien, dan geloven. Wel of geen Android wear

  2. IkBenBrian

    Mooie smartwatch, maar wanneer komt een fabrikant die deze future toevoegd? ” http://www.pornhub.com/devices/wankband ” Dan heeft elke man genoeg batterij om de dag door te brengen en hoeft niet elke nacht aan de lader.

  3. albertams

    Deze smartwatch ziet er zeker goed uit !