Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony Xperia Z3 Compact lijkt goed nieuws

Sony Xperia Z3 Compact lijkt goed nieuws
Ger
  • Op 30 juli 2014

Heel goed nieuws als je het ons vraagt: een compacte versie van de nog niet eens gelanceerde Sony Xperia Z3 komt eraan. Dat is normaal weinig spannende info, maar het lijkt erop dat Sony de Xperia Z3 Compact net als zijn voorganger voorziet van hele goede hardware. En dat is fijn.

Waarom? Normaliter zijn mini-varianten van high end smartphones niet per definitie geweldig. Naast kleinere beeldschermen (want: mini) heeft zo’n versie namelijk ook mindere specificaties. Dat is goed voor de portemonnee, maar minder goed voor de diehard smartphone-liefhebbers die niet per definitie een kneitergroot scherm willen.

Sony zette daarin al een eerste goede stap met de Xperia Z1 Compact en zijn opvolger lijkt het alleen maar beter te doen.

Xperia Z3 Compact foto

Gelekte foto’s van de Xperia Z3 Compact

 

Volgens de geruchten krijgt de Sony Xperia Z3 Compact een 4,6 inch 1080p beeldscherm en een razendsnelle Snapdragon 801 processor. Daarnaast doet de Z3 Compact het met 3GB aan werkgeheugen en schiet ‘ie kiekjes met liefst 20,7 megapixels onder zijn kont.

Kijk, dat zijn specs waar je mee thuis mag komen: hier kunnen de Samsung Galaxy S5 Mini en LG G2 Mini nog wat van leren…

Sony Xperia Z3 Compact: dikke specs, minder dikke behuizing

Ook heeft Sony nagedacht over het design: de huidige Xperia-lijn wordt bejubeld om zijn water- en stofdichte behuizing, maar iets minder is men – en wij ook – enthousiast over de lelijke dikke randen rond het beeldscherm die dat oplevert. Gelekte foto’s laten een Xperia Z3 Compact zien waarbij de bezels keurig dun en stijlvol lijken.

Wanneer de Sony Xperia Z3 Compact gelanceerd gaat worden is nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat Sony tijdens de IFA in Berlijn groots gaat uitpakken. Zowel Xperia Z3 als de Xperia Z3 Compact worden daar, mits de berichten kloppen, aan de wereld getoond. En wij zullen er dan met de neus bovenop staan. Iets meer dan een maandje geduld dus nog.

 

(lelijke fotocredit: GSMArena)

Reacties

  1. stijn v brummelen

    De Z1 compact verkoopt schijnbaar “tegenvallend”. http://www.allaboutphones.nl/nieuws/26043/verkoop-z1-compact-en-g3-s-valt-tegen.html
    Maar Sony moet ook hun toestellen in de VS gaan uitbrengen en ze moeten vind ik in Nederland wat meer gaan adverteren. Want Sony groeit volgensmij in Nederland.