Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

EA Access is stap naar ‘Netflix voor games’ op Xbox One

EA Access is stap naar ‘Netflix voor games’ op Xbox One
Dennis de Vries

Netflix voor consolegames. Klinkt goed, niet? Uitgever Electronic Arts heeft zojuist een stap in die richting gezet. EA Access biedt voor $5 per maand of $30 per jaar de mogelijkheid om een aantal spellen onbeperkt te spelen op de XBox One. De dienst is vanaf vandaag live voor een select groepje mensen, maar het is nog niet duidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Een lidmaatschap van EA Access betekent dat je voor weinig toegang krijgt tot ‘The Vault’ via je Xbox One. Momenteel zitten daar Madden NFL 25, FIFA 14, Battlefield 4 en Peggle 2 in. Inderdaad, niet de nieuwste titels. FIFA 15 en Battlefield: Hardline staan tenslotte al achter de coulissen te trappelen en Madden is American Football en dat boeit ons totaal niet. EA Access-leden hoeven zich geen zorgen te maken dat ze die aankomende releases mislopen. Zo kunnen ze vijf dagen voor de lancering een trial spelen, waarvan de voortgang wordt bewaard voor als het spel gekocht wordt. En mocht je na de trial ook daadwerkelijk een digitale versie van het spel kopen, dan krijg je 10% korting.

FIFA 15 of 14?

Al met al klinkt het aantrekkelijk, maar even realistisch: als fanatieke FIFA-er zit je te wachten op FIFA 15, en zal het abonnement op FIFA 14 je weinig boeien. Voor je die 10% korting er uit hebt zul je dus flink wat games moeten gaan kopen via EA Access. En mocht je niet op een jaartje kijken en ook genoegen nemen met FIFA 14, dan zou ik gewoon de uitverkoopbakken in de gaten houden. Zodra FIFA 15 uitkomt liggen die waarschijnlijk vol met FIFA 14. Zo is het leven.

‘Slechts het begin’

Maar laten we niet te zuur doen. Het is een stap in de richting van ‘Netflix voor games’, dus daar worden we blij van. And that is just the beginning… teased EA. Het bedrijf heeft het imago een stel geldgraaiers te zijn, dit lijkt zowaar een initiatief waar consumenten wat aan kunnen hebben. Veel zal afhangen van wat voor games er nog meer in ‘The Vault’ terecht gaan komen en of er DLC bij het maandbedrag inbegrepen zit. EA belooft het aanbod spellen in ieder geval regelmatig te wisselen met verschillende titels. Overigens is dit een deal tussen EA en Microsoft, of deze dienst dus ook op de Sony Playstation 4 beschikbaar komt, is nog niet bekend. Deze zomer gaat EA Access live in een aantal landen, waaronder ook in Europa. Helaas moet Nederland nog even voor onbepaalde tijd wachten.