Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘Geruchten en lekken zijn oninteressant’

Dennis de Vries

De iPhone 6 komt er in twee varianten. De iPhone 6 krijgt rondere hoeken. De iPhone 6 krijgt een ‘saphire glass’ beeldscherm. De iPhone 6 is vertraagd. De iPhone 6 wordt geleverd met een stylus. We verzinnen het niet, het zijn allemaal échte nieuwsberichten. Sommige kunnen best waar zijn, andere zijn compleet uit de lucht gegrepen.

De techwereld houdt van geruchten. Zeker als het om een beetje een knappe nieuwe high-end smartphone gaat, dan zijn rennen we er blind achteraan als fotografen naar Prinses Di. Een toestel als de iPhone 6 levert jarenlange geruchten op, maar ook de vlaggenschepen van Samsung, HTC en LG kunnen op aandacht rekenen voordat ze goed en wel gepresenteerd zijn. Hoe onbekend het aziatische blogje ook is, als er iets staat is het nieuws, wordt het overgenomen.

Soms met een goede reden. Zo kreeg bekende Youtuber Marques Brownlee de voorkant van de iPhone 6 in handen van een betrouwbare bron. Dat klinkt aannemelijk en we konden het met eigen ogen zien. Andere keren gaat het nergens over. Blurrycam foto’s van toestellen die zo wazig zijn dat je er alsnog geen reet op kunt zien bijvoorbeeld. Analysten (wie zijn die mensen sowieso?!) die claimen dat een toestel vertraagd is voordat er überhaupt al een verkoopdatum is. You’re doing it wrong. En door al die ongein verdienen ook de wat betere geruchten niets dan ons wantrouwen. Vandaar de stelling:

 

Geruchten en lekken zijn totaal oninteressant

 

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus vol de poll in en laat maar horen. Kun jij prima wachten tot de lancering van een nieuwe smartphone, zodat we niet hoeven te speculeren over wat het gaat worden? Of volg jij figuren als EVLeaks op de voet en lijst je elke blurrycam-foto in? We horen het graag, volgende week kom ik er op terug maar we nemen het sowieso mee in onze redactievergadering.

Reacties

 1. IkBenBrian

  Ik word zelf ook echt ‘schijt’ geiriteerd door al die geruchten meuk. Vooral als het om Apple’s iPhone gaat. Maar soms vind ik geruchten wel interessant. Als het iets heel erg nieuw is en we er weinig over weten. En niet zo’n standaard iPhone’tje. Maar bijvoorbeeld een HTC One M8 werd alles al gelekt en dat vind ik echt erg zonde. Ik zie geruchten/lekken als een soort van spoiler van een film die je heel graag wilt zien. Dus echt zeer k*t!

 2. janik p

  Mmm…. moeilijk. Aan de ene kant zijn geruchten soms wel waar (bijvoorbeeld de lg G3 met zijn quad hd scherm). Aan de andere kant wordt je wel gek van al die geruchten die op sites staan. Nu.nl maakt bijvoorbeeld hele overzichten van geruchten (http://www.nutech.nl/mobiel/3737965/iphone-6-alle-geruchten-grotere-iphone-rij.html) over de iPhone 6. Maar uiteindelijk blijf in deze stelling neutraal.

 3. stijn v brummelen

  Ik vind het ze saaier worden de geruchten. Vroeger maakte ze de lancering van een telefoon spannender, nu maken ze de lancering saai omdat alles al bekend is.

 4. hondenbrokken

  Geruchten zijn leuk maar ze kloppen zeker niet altijd het is altijd gewoon afwachten tot de lancering