Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Eurogamer, ZDNet & Android Authority

Draadbreuk verlinkt Eurogamer, ZDNet & Android Authority
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Waar anders vindt je een uitgebreide analyse van hoe spelers van het WK hun armen over elkaar doen, mét filmpjes! Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Call of Duty: werk van de duivel

The real story behind The Sun’s “Gaming as addictive as heroin” headline

Eurogamer
AAARGH, we gaan er allemaal aan. Brits dagblad The Sun schreef twee pagina’s vol over gameverslaafden. “Gaming as addictive as heroin” luidde de kop in dikke chocoladeletters. In het artikel werd met experts en betrokkenen gesproken, wordt de noodklok geluid, verontwaardigd gereageerd en natuurlijk worden er zelfmoorden direct toegewezen aan Call of Duty. Gamesite Eurogamer las het artikel, pakte de telefoon en ging even wat dingen checken. Ze spraken met dezelfde experts, maar kwamen tot een andere conclusie. Ja, gameverslaving is serieus. Nee, we gaan niet allemaal dood omdat iemand een potje CoD speelt.

 

Oculus Rift: ook werk van de duivel

The Oculus Rift Game That’s So Real It Nearly Destroyed Me

Wired
Wired-journalist Chris Kohler is niet bang aangelegd. Hij kan prima in het donker een horror-film kijken, speelt zonder te knipperen Resident Evil en slaapt met zijn voet over de rand van het bed. Dat zegt hij zelf tenminste. Maar bij het spelen van een demo van Sega’s Alien:Isolation met de Oculus Rift pist hij bijna in zijn broek van angst. Goed, dat zegt hij niet, maar bang is hij zeker. Zo erg, dat het weggooien van de Rift op zijn hoofd een serieuze optie wordt. Alien:Isolation is op de E3 gepresenteerd. De gamer, met Oculus Rift op zijn hoofd, bevindt zich in een verlaten wereld waar alleen dè Alien naar hem op zoek is. Het doel: zorgen dat je niet gevonden wordt. Dat is episch, als we deze review moeten geloven. En dat doen we.

 

Er kan er maar één de goedkoopste zijn

Why Android One was Google’s most important announcement at I/O

Android Authority
We hebben het er verder niet over gehad, want voor Nederland is hij totaal niet interessant. Maar tijdens Google I/O enkele weken terug is wel degelijk een nieuw toestel geintroduceerd: Android One. Een moderne Android smartphone met aardige hardware die minder dan $100 moet gaan kosten. Dat maakt het apparaat ontzettend interessant voor mensen die jaarlijks geen 600 euro kunnen neerleggen voor een nieuwe iPhone of Galaxy. Zeg maar….90% van de wereld. Dat niet alleen, Android Authority betoogt ook dat het toestel de deur open zet voor nog veel betere, veel goedkopere hardware. Binnen 12 maanden zijn er LTE toestellen met quad-core processor en Full HD beeldschermen te koop voor minder dan $100, menen ze. We gaan het zien.

 

Saaie boel, daar in Redmond

Microsoft CEO Nadella: ‘We will reinvent productivity’

ZDNet
Afgelopen week stuurde Microsofts kersverse CEO een enorme memo aan alle medewerkers binnen het bedrijf. Daarin legt hij uit wat de strategie van Microsoft wordt de komende jaren. De memo staat gewoon online, maar het is een enorme lap tekst, te droog voor woorden. Gelukkig zijn er dan mensen die dat even samenvatten en de kernpunten er uit halen, zoals Mary Jo Foley van ZDNet. Nog steeds TL;DR? Microsoft vindt Office en de cloud belangrijker dan Xbox en Nokia.

 

Gameverslaving: om je af te helpen van wk-verslaving

The international DOTA 2 championships

DOTA
Na vanavond is het WK ten einde en vallen we met z’n allen in een groot gat. Vandaar deze extragratis kijktip in de categorie e-sports: het internationale DOTA2 kampioenschap. Kijk live mee hoe teams het in deze MOBA tegen elkaar opnemen met Storm Spirits, Enigma’s en Melee Creeps. Keurig voorzien van Engels commentaar door mensen die er veel van weten. Minstens zo hysterisch als Jack van Gelder, en dan zitten we nog maar in de voorrondes. Vanaf aanstaande vrijdag beginnen de eindrondes, die duren tot maandag de 21e. Dan wordt het dus echt spannend.
Geen idee waar het over gaat, maar wel nieuwsgierig? Er is een speciale stream voor n00bs die DOTA verder niet kennen. Bier in de koelkast, stream op groot scherm en juichen!