Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wat weten we van een eventuele iPhone 14?

iphone14 mockup
Afdeling Commercie

Het is bijna september en dan weet de ultieme nerd allang wat er komen gaat. Ja, de IFA komt eraan. Maar dat is leuk en aardig, de echte nerd wil natuurlijk weten: komt er in die maand ook een iPhone 14?

Om die vraag maar gelijk te beantwoorden: die kans is vrij tot zeer groot. Maar we weten eigenlijk nog niet of ‘ie uberhaupt iPhone 14 gaat heten. De naam is tegenwoordig net zoveel voer voor discussie als de specs en hardware van het vermaledijde ding.

Wat weten we eigenlijk al van de iPhone 14? Nou, feitelijk niet zoveel, al gaat het natuurlijk hard in het geruchtencircuit.

Wordt het iPhone XL NEW? Wordt het iPhone Enlarged? Ultimate iPhone? Of gewoon iPhone 14? Het is gokken, geblazen, al stelt een ‘expert’ (Apple-leaker Lanzk) dat er zeker een iPhone 14 Plus gaat komen. Dat zou bijzonder zijn, want de laatste keer dat er een ‘Plus’ aan de lijn werd toegevoegd was bij de iPhone 8.

Als we de berichtgeving verder mogen geloven gaat Apple in ieder geval 4 verschillende modellen presenteren: twee pro-varianten van 6,1 en 6,7 inch – de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro MAX – en twee ‘light’-edities, voorzien van de spannende naam: iPhone 14 en, jawel, iPhone 14 Plus.

Jammer is dat er volgens de geruchten geen iPhone 14 Mini op de wereld wordt gezet. De verkopen van de 12 mini en 13 mini bleken dusdanig tegen te vallen, dat de meisjes en jongens in Cupertino hebben besloten om een kleinere iPhone lekker links te laten liggen. Vinden wij ontzettend jammer, want een kleine smartphone met hele dikke specs? Ja, die zien we graag.

Feit is dat de iPhone 14 gepresenteerd gaat worden op een event van Apple zelf, en niet op de eerder genoemde IFA. Het zal vast wel weer een spektakel worden vol met veel te dure en onnodige bijvoeglijk naamwoorden. Doorgaans kun je die video’s enorm samenvatten, zoals wij jarenlang hebben gedaan. Of je kunt er een kleine parodie op maken. Hebben we ook gedaan;) Meer specifiek: bij de Apple Watch.

Don’t Blink (of juist wel)

Apple heeft er namelijk nogal eens een handje van haar telefoons groter te maken dan ze eigenlijk zijn. Alles is niet goed, alles is niet heel goed, nee, alles is fantastisch, geweldig en ‘niet eerder getoond’. Dat doet de gemiddelde techfan nogal zeer. Die prikt namelijk daar makkelijk doorheen.

De gemiddelde lezer van Draadbreuk moet altijd lachen om de onzin die Apple uitbraakt. En de redacteuren van deze alomgeroemde site trouwens ook.

Tegelijkertijd, zo eerlijk moeten we ook zijn, maakt Apple al jarenlang hogekwaliteits-telefoons. Geen idee of dat een woord is overigens, maar het is zo: de telefoons van Apple zijn van hoge kwaliteit. Alleen: die gekke dingen kosten wel wat. Niet voor niets hebben we dat in meerdere reviews laten weten. Bijvoorbeeld deze (let op: archiefbeeld):

Heule grote iPhone

De iPhone 14 zal ongetwijfeld weer een flinke duit kosten. En moet in die sterk verzadigde smartphonemarkt ook nog eens opboksen tegen die andere grootmacht: Samsung. De Zuid-Koreanen introduceren al jaren de ene na de andere Galaxy-telefoon. De ene goed, de andere slecht, maar verkopen? Dat doen ze allemaal.

Of de Apple iPhone 14 dat gaat doen? Dat is nog onbekend, maar wees gerust: doorgaans gaan iPhones als zoete broodjes over de toonbank. Dat zal bij de iPhone 14 niet anders zijn. Of -ie nu iPhone 14 Plus heet, of niet.

Beeld: Victor Carvalho via Unsplash.