Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

3 aloude games die wij nu weer willen spelen

3 aloude games die wij nu weer willen spelen
Redactie

Wij spelen graag een spelletje, dat mag duidelijk zijn. Of dat nu op een smartphone, tablet of gewoon onze ouderwetse Pentium III is. Favorieten hebben we genoeg. PUBG, FM 2022, FIFA – zo maar drie games die we vaker spelen dan onze moeder ons lief is. Maar wat zijn nou absolute pareltjes die wij vroeger speelden?

Het probleem van het spelen van je favoriete games is dat het soms nogal repetitief kan zijn. Je kent alle trucs, weet welke dingen je wel of niet moet doen en wat er precies zo leuk is. Het verrassingselement is daarmee weg. En dus stop je ermee. Maar die games die je ooit speelde waren wel tof. Daarom gaan wij in dit blog op zoek naar 3 games die jij moet spelen. Omdat wij dat ooit ook deden. Om zo weer eens knetterhard verrast te worden. Komt -ie:

3. Championship Manager 01/02.

Dit klinkt misschien hilarisch aangezien deze game zo oud als de weg naar Rome is. Maar weet je wat het mooie aan die weg naar Rome is? Dat er nog altijd honds- en hondstrouwe fans zijn die het aloude spel uit de zeroes continu blijven updaten. Je kunt de. in onze ogen. beste voetbalmanagementgame ooit nog altijd spelen en dan met de meest recente spelers ook nog. De database wordt ieder jaar keurig ge-update, waardoor je als liefhebber dus zonder problemen Sadio Mané, Erling Haaland of Frenkie de Jong kunt aanschaffen en selecteren voor jouw elftal. En het fijne? De game is gratis te downloaden en te spelen! Succes!

2. A2 Racer

Davilex was bij het grote publiek bekend als maker van de competitiemanager-serie. Expert Hans Kraay (inmiddels overleden) hielp je bij het managen van een Nederlandse voetbalclub. Davilex had een enorme hit en besloot zomaar een race-game te maken. In A2-racer kon je, de naam zegt het al, racen over de A2. De politie kwam achter je aan, je kon worden aangereden – het was een spektakelstuk van jewelste. Het was zo’n groot succes dat er ook een Duitse variant uitkwam: Autobahn Raser. Kreeg je in Nederland vaak gratis bij andere games, maar het plezier was er niet minder om. Hilarisch genoeg is het, net als bij CM 01/02, mogelijk om de game anno nu nog gewoon te spelen.

Daarvoor heb je wel het spel zelf nodig. Dat moet geen probleem zijn, op Marktplaats kun je ‘m voor een paar euro’s vast kopen. Een echte nerd heeft het daarna voor elkaar gekregen om de game op Windows 10 te draaien. Vet! Het is een van de vele games van vroeger die nog steeds een gevoel van nostalgie oproepen. Online spelletjes spelen blijft overigens heel populair. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Random Runner gokkast of een ander tof kansspel. Maar tot die tijd: lekker racen maar! EXTRA BENZINE!

1. Rollercoaster Tycoon

Heimelijk genoegen: een mannetje oppakken en die in het water droppen. Een wildwaterbaan met een kleine knik maken waardoor het bootje de lucht in vliegt. Een attractie ontwikkelen met zoveel loopings dat iedere bezoeker kotsend het karretje verlaat… We hebben het hier natuurlijk over Rollercoaster Tycoon. De aloude game waar je zelf een vet pretpark bouwt was een van onze grootste favoriete games vroeger.

De game heeft heel veel edities. En editie 3 is nu GRATIS te downloaden via Epic Games. We hebben nu al zin om een rollercoastertje of 10 te bouwen. Weten jullie nog hoe de achtergrondmuziekjes klonken? En als het druk was? Man, wat was dit mooi…

Welke spellen speelden jullie?