Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie favoriete voetbalgames op de smartphone

Drie favoriete voetbalgames op de smartphone
Afdeling Commercie

Wij geven het gelijk toe: we zijn niet de meest pro-actieve gamers op de wereld.

Oké, een potje FIFA op z’n tijd is heerlijk, maar om nu hele dagen een ingewikkelde fantasy action te spelen? Nee, dan spelen we liever casual een spel op de smartphone. Hier een lijstje met favoriete voetbalgames.

Het EK komt eraan. In juni 2021 is het zover. Dan spelen de mannen van De Boer het voetbaltoernooi waar we toch al een heel erg lange tijd naar uit kijken. Onze voorspelling: we halen de halve finale. En in die halve finale valt Luuk de Jong in om vervolgens een megagrote kans te missen (hup Wout Weghorst).

Om alvast in die stemming te komen een fijn lijstje met smartphone games.

Football Manager 2021

Voor veel voetballiefhebbers is de FM serie legendarisch. Ooit begonnen als Championship Manager is het dé voetbalsimulatiegame. Wil jij laten zien dat je verstand van voetbal hebt? Deze managergame kan daarbij helpen. De mogelijkheden van het coachen van een club of land zijn schier oneindig. Je kunt tweaken tot je een ons weegt. Van tips aan de assistent, tot individuele trainingsschema’s: als liefhebber kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van het voetbal.

Het is met recht de beste management game, voorzien van echte spelers en realistische resultaten. Elk jaar komt er een nieuwe versie van de game uit en die wordt standaard voorzien van een nieuwe database met spelers en nieuwe features. Die database is overigens wel een dingetje: hoe meer competities je toevoegt aan je spel, hoe zwaarder de game wordt.

Heb je echter een dikke iPhone onder je kont is er niets aan de hand. Aankomen met een willekeurige el cheapo Android is echter onverstandig.
De game is niet gratis. 9,99 euro. Dan heb je ook nog add ons, bijvoorbeeld de handige in-game editor of functies als ‘niet ontslagen worden’. Zelf hebben we de ‘begin als bondscoach’ functie voor 1,09 euro aangeschaft. Want dat doet een opkomende EK-koorts met je.

Wij zetten Pasveer overigens in de goal en roepen Strootman niet meer op.


Mocht je nou geen smartphone hebben? En wil je niet een megagroot en zwaar programma op je computer zetten? Check dan Championship manager. In deze video wordt duidelijk waarom.

Voetbal Agent – Soccer Agent

Wij zijn niet vies van spellen met een hoge verslavingsgevoeligheid.Vroeger speelden we bijvoorbeeld een aardig robbertje poker, om maar wat te zeggen.

En online hebben we best weleens een gokje gewaagd. Of een mens dat moet doen, laten we in het midden, maar er zijn tal van oplossingen om dat op een goede en veilige manier te doen. Check hier bijvoorbeeld de meest populaire stortingsmethode in Nederland. Kortom: wij houden wel van dingen die een lekkere spanning op kunnen roepen.En belangrijk: 18+ speel bewust. Dus niet als jonkie aan het storten slaan.

Maar toen we voor het eerst Voetbal Agent (of: Soccer Agent) speelden hadden we nooit gedacht dat dit spel, met al zijn extreem rare bugs, slechte vertalingen en fictieve teams, dit ook maar een klein beetje op zou roepen.

Toch is het gebeurt. Want de wereld van voetbalmanagementgames is belachelijk verzadigd, maar eigenlijk is een simulatie over de Mino Raiola of Rob jansen nog onontgonnen terrein. Dat was dan ook direct de belangrijkste reden waarom wij Soccer Agent van Top Drawer Games downloadde uit de Apple Appstore.

In feite moet je er bij deze game voor zorgen dat je een zo succesvol mogelijk portfolio aan spelers krijgt. Spelers krijgen succes, jij krijgt bonussen en kunt daar vervolgens betere spelers, kantoor en spullen mee kopen. Het klinkt wat saai, maar het is om een volslagen onduidelijke reden best verslavend. Wij hebben menig uurtje op de bank gespendeerd. En dat terwijl er op wat tekst en lelijke plaatjes eigenlijk niet veel te zien of te doen is. Het is louter strategie.

Paar grote aandachtspunten: het Engels is echt belachelijk slecht. En dat is dan ook nog eens belachelijk slecht vertaald naar het Nederlands. Manage a player wordt bijvoorbeeld: controleer een speler. Geestig genoeg is dat in het begin heel erg storend, maar als je eenmaal in de verslavingsmodus zit, valt het je niet eens meer op.

Teams hebben wel een officiële naam, maar spelers zijn volledig fictief. Toch jammer dat het niet mogelijk is om zelf Frenkie de Jong of Riechedly Bazoer in je eigen stal te nemen. Nee, het zijn fictieve namen als ‘J Diaz, T Basset of L Ricci’. En op een gegeven moment is het wel erg repetitief en druk je vaker op ‘volgende’

Ook is de verleiding erg groot om wat extra munten aan te schaffen in de in gamestore om zo sneller succes te hebben Je fictieve munten kun je overigens ook opplussen door elke ronde in de game te twitteren of te facebooken dat je het spel zo tof acht.

Goed, Soccer Agent is in ieder geval de moeite waard om eens te proberen als je een weekendje op de bank ligt niets te doen. Grote kans dat je 72 uur blijft liggen. Oprecht hopen we dat Soccer Tycoon een keer goed ge-update wordt. Desnoods door een ander game-ontwikkelaar.

Soccer Tycoon

Van dezelfde maker als Voetbal Agent komt Soccer Tycoon. Ook daar geldt: het Engels is slecht, er zijn fictieve spelers en je moet heel erg vaak doorklikken. Maar ook dit spel kent dezelfde verslavingswaarde.

Je managet een club met al zijn facetten. In feite word je eigenaar vanDus je kunt ook het stadion uitbreiden, allerlei personeel regelen, spelers scouten en daar dan vies veel geld mee verdienen. Elk seizoen heb je de mogelijkheid om, mits je voldoende geld hebt gepakt, een nieuwe club te kopen.

Momenteel zijn we in het bezit van Manchester City. Niet onaardig, toch? Kunnen die verfoeide Qatarese sjeiks nog een puntje aan zuigen.

Soccyr Tycoon heeft overigens ook in games purchases om zo je cashflow sneller omhoog te krijgen. Is overigens niet nodig, weten we uit ervaring.

Tot slot: gaat Robben naar het EK?

Vast niet. Wij hopen van wel. Al is het als nummer 23 die slechts 6 minuten meedoet in het hele toernooi. Om dan de winnende te maken. In de finale, welteverstaan.

Zal die linker nog meegaan naar het ek? Geen idee wie die vrouwen zijn, trouwens.