Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Selfiestick: 4 voorbeelden van toffe toepassingen

selfie
Redactie

De selfiestick. Iedereen maakt al jaren grappen over het handige apparaatje om mooie foto’s van jou en je vrinden te maken. In dit artikel 3 mooie voorbeelden die wél werken.

Ga naar een willekeurige toeristische plek en je struikelt over hordes Japanners die zo nodig met die Eiffeltoren of Akropolis en hun 13-koppige gezin op de foto willen. In dit artikel 3 mooie voorbeelden die wel werken

Vanuit een parapente of paraglide!

Hebben jullie ooit de fijne trailer van Draadbreuk gezien? Daar zie je Ger vanuit Colombia ons gezaghebbende programma Uitbuiken presenteren. En niet vanuit een fijn barretje, nee, vanuit de lucht. Hij was aan het paragilden in Medellin (absolute aanrader als je toch in de buurt bent).

Dat presenteren kreeg hij voor elkaar omdat de iets te handtastelijke paraglide-bestuurder een selfie stick had meegenomen. Voor de nodige foto’s en video’s. Ger voelde zich eerst ongemakkelijk, maar ging daarna los. Precies zoals dat eigenlijk gaat bij selfiesticks, eigenlijk. Het levert ook een belachelijk vet plaatje op, natuurlijk.

Check hieronder hoe Ger dat doet.

Gebruik ‘m als drone (ja, echt!)

Filmmaken is mensen bedriegen. Negen van de tien keer overtuig je de kijker van iets wat er niet is.

Dat kan iets kleins zijn, bijvoorbeeld de illusie wekken dat je een megagrote studio hebt, terwijl je eigenlijk drie bordkartonnen platen met een lamp erop gebruikt. Of een body stand in gebruiken als je geen zin hebt om zelf nakend op de camera te staan.

Als hobbyist kun je hier ook mee spelen en daar komt de selfiestick om de hoek kijken. Je kunt namelijk doen alsof je een shot maakt met een drone terwijl je daar eigenlijk gewoon zo’n doeltreffend stokje voor gebruikt. Tof, heet dat.

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Check onderstaande video!

Een selfie tijdens de Oscars

De kans dat jij ooit een selfie maakt op de Oscar’s, is vermoedelijk niet zo groot. Dus als jij toevallig Bradley Cooper bent en in de buurt van een slagveld vol Bekende Mensen, moet je natuurlijk een foto met elkander maken. Wel een groot probleem: er zijn daar zoveel wereldberoemde acteurs dat je die onmogelijk allemaal op de gevoelige plaat krijgt.

Guitig, die Bradley.

Want leuk hoor, die Ellen Degeneres, Brad Pitt en Kevin Spacey, maar waar is Arnold Schwarzenegger? Waar is Jennifer Aniston? Waar is Eli Roth? En: WAAR IS IDRIS ELBA? Die waren er ongetwijfeld ook allemaal, maar op dit matige plaatje zijn ze niet te zien.

Kortom: stoer doen met een selfie en je cohort aan bekend gepeupel is best leuk, maar gebruik dan op z’n minst een selfiestick. Pas dan maak je echt indruk.

Gebruik -m bij het water (en in de natuur)

Misschien is onze laatste tip weinig origineel. Het regent (woordgrapje) namelijk selfie(stick) video’s bij watervallen, zeeen en prachtige plassen. Maar dat is niet onterecht, want de selfiestick komt in onze optiek het beste tot zijn recht bij uitgestrekte natuur. Geen mensen, maar flora en fauna. Zodat jij en het bijzondere plekje er mooi op staan.

Lekker watertje, daarachter.

Tip daarbij is om vooral heel hoog of juist heel laag te staan. Heel hoog als je een compleet landschap wil pakken, heel laag als je een waterval goed in beeld wil brengen. De truc is om vooral de grootsheid te laten zien. Dat doe je door in beeld ruimte te creëren. Ga zelf dus niet prominent in beeld, maar bijvoorbeeld in de hoek.

Oh, en hou rekening met kleur. Hoe meer kleurrijk je plaatje, hoe beter de selfie. En dat allemaal dankzij zo’n stickie. Dat zien die Japanners toch wel goed…

Tot slot

Twijfel jij of je selfie wel origineel genoeg is? Check dan vooral even Pinterest. Het regent namelijk accounts waar de selfiestick op een hele fijne manier gebruikt wordt, bijvoorbeeld deze van Riley Nelson.

Succes met schieten!