Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Elektrisch rijden in een smart: wie wil dat nu niet?

Autio smart
Redactie

De droom van een der onze redacteuren: In een niet zo verre toekomst, waar fossiele brandstoffen zo zeldzaam zullen zijn als een wolf op de Veluwe, zal ik de sprong wagen en mezelf begeven in de wereld van elektrisch rijden. Opgewonden en vol goede moed zal ik in mijn fonkelnieuwe elektrische auto stappen, die zo stil zal zijn dat ik me afvraag of ik misschien in een bibliotheek op wielen beland.

En waarom moet dat dan zo’n grote auto zijn? Ik wil iets compacts, iets fijns. Een smart, bijvoorbeeld.

Een van de voordelen van elektrisch rijden met een kleine smart auto is dat je een ongekende behendigheid zult ervaren in het verkeer. Met zijn compacte formaat zal je smart auto als een vrolijke kangoeroe door de stad hoppen, terwijl andere auto’s worstelen met parkeerplaatsen die zo krap zijn als een broek na een uitgebreid kerstdiner. En dat terwijl het een heuse SUV betreft.

Een hele vette smart #1 (video)

Stel je voor: je manoeuvreert moeiteloos door smalle steegjes en kleine straatjes, terwijl andere bestuurders verbaasd toekijken en zich afvragen hoe jij in godsnaam in dat kleine voertuig past. Je kunt praktisch overal parkeren zonder zweetdruppels op je voorhoofd, omdat je smart auto perfect in de kleinste hoekjes past, als een schattige koekjestrommel die netjes op de plank wordt geschoven. Man, wat is die smart #1 Pro+ toch handig…

Moderne James Bond

Het eerste voordeel van elektrisch rijden zal al snel duidelijk worden wanneer ik de straten betreed. Terwijl andere auto’s hun motoren laten brullen als slapende draken, zal ik geluidloos en gracieus door het verkeer glijden. De blikken van verbazing op de gezichten van voorbijgangers zullen onbetaalbaar zijn. Ik zal me voelen als een moderne James Bond, behalve dan dat ik mijn auto niet met een druk op de knop kan laten exploderen.

Louter spanning tanken. Yay!

Maar het echte hilarische moment zal komen wanneer ik ontdek dat ik nooit meer naar het tankstation hoef. Geen geknoei met benzine, geen gevecht om het juiste pompnummer te vinden, geen pogingen om de slang in mijn auto te proppen alsof het een uitdagend spelletje is.

Nee, ik zal gewoon een oplader thuis hebben en mijn auto zal zijn energie slurpen als een gulzige peuter aan een rietje.

En laten we vooral niet vergeten dat elektrisch rijden ook goed is voor het milieu. Terwijl anderen hun auto’s uitblazen als rokende vulkanen, zal ik het genoegen hebben om mijn kleine elektrische wolkje van vreugde achter te laten. Ik zal me voelen als een superheld, een redder van de aarde, een man met een elektrische cape.

Je krijgt hier zin in rijden van… (video)

Dus daar zal ik rijden, lachend naar de horizon terwijl ik geniet van de voordelen van elektrisch rijden. Stilte, geen tankstations, en een schonere wereld – het zal zijn alsof ik in een komische sciencefictionfilm beland. Nu alleen nog wachten op de dag dat mijn auto me spontaan begint te vertellen grappen terwijl ik rijd. Wie weet, misschien krijgen we binnenkort elektrische auto’s met gevoel voor humor. Met de komst van allerlei nieuwe technieken, kan dat maar zo. Google Assistents doen al niet anders… Tot die tijd zal ik blijven genieten van het hilarische avontuur van elektrisch rijden!

Ik kan niet wachten op een elektrische auto met humor!

Enige punt… Ik moet er wel het geld voor hebben… En dat heb ik niet.