Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

iPhone 6 nieuws is geen nieuws [Adv]

iPhone 6 niet kopen
Afdeling Commercie

De iPhone 6 komt er bijna aan. Dat is geen nieuws. Wekelijks maken we er in ons gadgetprogramma Uitbuiken een opmerking over. Niet omdat we dat zo leuk vinden, maar omdat iedereen iedere scheet over het nieuwe toestel van Tim Cooks en de zijnen wil lezen. Als we een geruchten overzicht zouden maken dan zou deze blogpost vermoedelijk zo’n zestienduizend woorden lang worden. Dus beperken we ons maar tot de basis. Wat weten we wel, wat weten we niet?

Wat weten we wel over de iPhone 6?

De iPhone 6 gaat er komen in meerdere formaten. Er liggen al bewijzen op tafel voor een 4,7 inch en een 5,5 inch editie. Iets waar wijlen Steve Jobs tegen ageerde, gaat dus toch gebeuren: de iPhone wordt echt een flink stuk groter. Dat is vermoedelijk om de concurrentie aan te kunnen met merken als Samsung, LG en Sony. De belangrijkste telefoons van die merken hebben – in verhouding tot de iPhone – gigantische schermen en uit onderzoek blijkt dat de consument daar op zit te wachten. En dus kan Apple niet achterblijven. Ook is al bekend dat Apple een iets ander design gaat toepassen bij de iPhone 6. De hoeken van de telefoon worden afgerond, en het display gaat van oersterk saffierglas zijn. Het besturingssysteem is de nieuwste versie van iOS. iOS 8 is tijdens Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie aangekondigd en bevat onder meer een berichtencentrum met widgets en een interactief notificatiecentrum. Qua specificaties doet Apple ook weer een flinke duit in het zakje. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid (nog bedankt Mark Rutte voor deze heerlijke woordkeus) krijgt de iPhone 6 meer opslag – 128 GB om precies te zijn – een betere camera en een nieuwe Apple A8-processor.

Wat weten we niet over de iPhone 6?

Het is totaal niet duidelijk wat de nieuwe Apple smartphone gaat kosten. Dat komt omdat er hoogstwaarschijnlijk meer versies komen en die zullen verschillen in prijs. Overigens zijn er nu al sterke geruchten dat de 5,5 inch iPhone 6 pas later dit jaar verschijnt, omdat Apple problemen zou hebben met het produceren van displays van dat formaat. Verder is het nog onbekend of Apple ook met een nieuwe versie van de iPhone 5C komt, de kleinere broer van vlaggenschip iPhone 5s. Er bestaat een kans dat deze editie niet meer vervangen wordt, al promoot Apple de kleurige goedkope iPhone de laatste tijd wel weer flink,

Welke onzin is er verspreid over de iPhone 6?

de iPhone 6 zou een gebogen scherm krijgen. De iPhone 6 wordt volledig krasbestendig. De iPhone 6 krijgt futuristische randen waarbij push-notificaties op de bezel te lezen zijn. Het logo van de nieuwe Apple telefoon gaat oplichten wanneer er een WhatsApp-berichtje langskomt. Zo maar vier bizarre berichten die meer dan eens het nieuws haalde en al net zo vaak weer ontkracht werden. Veel websites zitten te azen op iPhone 6 nieuws en doen er alles aan als eerste dit soort informatie te verspreiden. Sterker nog: de eerste berichten over de iPhone 6 dateren al van een goede twee jaar geleden (!). Toen spraken diverse sites over een nieuwe razendsnelle telefoon van Apple, met 64-bits processor en prachtige camera. Ze bleken het over de iPhone 5S te hebben… Moraal van dit verhaal: neem al die nieuwtjes over de iPhone 6 dus met een korreltje zout en wacht geduldig tot het moment komt dat Apple tijdens een ongetwijfeld indrukwekkende keynote haar nieuwe iPhone 6 presenteert.

Wanneer komt de iPhone 6?

De iPhone 6 wordt waarschijnlijk op 9 september van dit jaar gepresenteerd. Pas dan weten we welke geruchten over de iPhone 6 allemaal echt kloppen. Wij vrezen met grote vreze.

Reacties

  1. Een do-follow advertorial, oeeehh dat gaan ze niet leuk vinden hoor bij Google.