Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt CGSociety, GigaOM en 9to5Mac

Draadbreuk verlinkt CGSociety, GigaOM en 9to5Mac
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Hoe zouden we anders kunnen zien wat 60+-ers van de Oculus Rift vinden?! Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Ook de foto’s moeten zelf in elkaar gezet worden

Building 3D with Ikea

CGSociety
Naarmate je opgroeit blijkt steeds meer van je leven een leugen te zijn. Zo dachten wij altijd dat er écht mensen met hun hele gezin op 22 vierkante meter woonden. Dat fotografen stad en land afstruinden om interieurs te fotograferen of dat er ergens in Zweden een loods was waar complete huiskamers opgebouwd en ingericht werden voor de IKEA-gids. Maar dat blijkt dus allemaal nep. Het grootste deel van de foto’s in die gids is volledig gemaakt met de computer. Dat zie je er niet aan af, nee. En daar zit dan ook flink wat werk in, zo blijkt uit dit stuk waar IKEA’s IT-Manager Martin Enthed uitlegt wat er komt kijken bij het maken van plaatjes van zulke hoge kwaliteit.

 

10 manieren waarop Cnet over-analyseert

10 ways the Internet overanalyzed Apple’s invitation

CNet
De datum staat met rood omcirkeld in onze agenda: 9 september is het aan bij Apple. De uitnodiging voor het evenement waar waarschijnlijk de iPhone 6 en iWatch worden gepresenteerd, zijn deze week de deur uit gegaan. De uitnodiging is vrij standaard. Veel grijs, een detail van het Apple-logo. De datum en een vage ondertitel. Niets bijzonders. Maar zoals gebruikelijk wordt die afbeelding compleet uitgeplozen door mensen die hopen er verstopte boodschappen in te vinden. Al deze over-analyses worden door – oh ironie – door CNet nog even geanalyseerd.

 

Leave WebOS alone!

A failed experiment: How LG screwed up its webOS acquisition

GigaOM
Aargh, frustrerend hoe dingen soms uitpakken in de techwereld. Matige producten redden het moeiteloos tot de winkels, terwijl mooie spullen soms te lijden hebben onder big-company-bullshit. Neem het besturingssysteem WebOS. Ooit met groot succes op smartphones gezet door Palm, daarna overgenomen door HP en vervolgens van de vergetelheid gered door LG die het geheel naar ons zin gebruikt op smart-tv’s. Maar achter de schermen is er van alles mis bij LG. Alles wat het WebOS-team aanraakt leidt tot mooie software, maar gerommel binnen bedrijven.

 

Shitty is the new meme

Shitty Reddit

Reddit
“Dit is waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft”, staat er in de inleiding. Streep dat maar door. We hebben onszelf al dagenlang verloren in de grootst mogelijke ongein die je kunt vinden op internet. Website Reddit, oorsprong van heel veel moois, herbergt ook een grote hoeveelheid onzin. Dat verbaast niemand. Alleen hebben ze nu de grootste onzin verzameld in één glorieus overzicht. Dus vergapen we ons aan een shitty robots, shitty .gifs, shitty advies, shity theorieën en shitty earthporn. Je zondag was nog nooit zo kansloos.

 

‘Geen commentaar’ in een longread

Seeing Through the Illusion: Understanding Apple’s Mastery of the Media

9to5Mac
Als Apple een nieuw product heeft, gaan wij vaak even op audiëntie daar. Zo voelt het serieus. Na een kopje koffie in de lobby wordt je een achterkamertje in geleid waar een doorgaans Amerikaanse Apple-goeroe is ingevlogen om het nieuwe product ouderwets Apple-iaans te introduceren. Alleen Apple doet dat zo. En niet zonder reden. De PR-afdeling is misschien befaamd voor hun ‘no comment’ maar werken achter de schermen keihard aan het beeld dat iedereen heeft van het bedrijf. Een interessant kijkje in de keuken van het altijd zo gesloten Apple. Negen pagina’s lang, dus ga er goed voor zitten.