Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (1)

Sppoky, daar in Castle Leslie
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er allemaal van? Dit dus!

5. Boem is ho!

Google-auto's crashen bij de vleet. Dit is een ander exemplaar

Google-auto’s crashen bij de vleet. Dit is een ander exemplaar

Da’s ook lekker: rijd je met je streetview-autootje door India om voor Google de wereld vast te leggen, let je even niet op en parkeer je ‘m zo in een busje langs de weg. Wat doe je dan? Je portemonnee trekken en duizend Weesgegroetjes, toch? Je werkgever heeft toch genoeg flappen op de bank staan. Nee hoor: deze meneer vluchtte en ramde met zijn kar en passant ook nog een aantal andere voertuigen. Op de Draadbreuk-burelen klinkt deze rijstijl ons bekend in de oren, al heeft Ger tijdens de IFA in Berlijn niks met zijn legendarische ‘Vulva’ (zo heeft hij zijn Volvo gedoopt) geraakt. Vinden wij ook een prestatie.

4. Door de bocht met Nelleke van der Krocht

Dit is onze Nelleke niet!

Dit is onze Nelleke niet!

Bij Samsung hebben ze een ouwe marketingtruc opgepoetst: daar kun je je telefoon laten taxeren en inruilen voor korting op een nieuw exemplaar. Compleet met een Tussen Kunst En Kitsch-achtige reclamecampagne wil Samsung je ongetwijfeld veel minder geld geven voor je smartphone dan je bijvoorbeeld op Marktplaats krijgt. Alhoewel: in dit filmpje willen ze liefst 52 (tweeënvijftig!) euro geven voor een Blackberry! Hadden wij er nooit voor over gehad. Ook opvallend: vaste TKEK-presentatrice Nelleke van der Krogt zit niet in de commercial, wel een look-a-like. Die heeft natuurlijk ergens anders meer geld aan haar telefoon kunnen verdienen.

3. Ping!

Ping, wat was dat ook alweer?

Over Blackberry gesproken: het schijnt dat hun messenger al dik twee weken in de queue staat om in de app-store van Apple te komen. De iFabrikant maakt echter geen haast met goedkeuren, iets wat normaal binnen vier dagen gebeurt. Blackberry Messenger (dat pingen dat je vijf jaar geleden deed) moet gaan concurreren met WhatsApp. Gelukkig hoeft Blackberry niet te vrezen dat de boel zo meteen verouderd en achterhaald is. Dat is het namelijk al jaren.

2. Ruiken in het Vondelpark

Zij roken het ook...

Zij roken het ook…

De digitalisering slaat nu ook in Amsterdam op straat toe. Daar wil een of ander hip bureau oplaadpunten voor je telefoon plaatsen. Inderdaad, wij zien onszelf ook al uren in de regen bij zo’n paal staan terwijl we vloekend en tierend kijken hoe de batterij zich tergend langzaam vult. Maar het is natuurlijk wel lekker blits. Ze willen ook van deze punten in Amsterdam bekendste park zetten. Acda & De Munnik vroegen zich ooit af: Hoe rook het vondelpark vannacht? Wij hebben nu het antwoord: naar hipsters.

1. Vis noch vlees

Drie weken lang eendenborst

Drie weken lang eend of zalm. Dan krijg je je bord niet meer leeg.

Lokale eendenborst of gegrilde Ierse zalm. Dat was de keuze die het techjournaille en de gehele crew van Olympus kreeg wat betreft het avonddiner tijdens het persevent van de recent gelanceerde Olympus OMD E-M1. Plaats van handeling: een gigantisch kasteel in een plaatsje een uurtje rijden van Dublin (Ierland). Daar waar ooit Paul McCartney een der zijn vrouwen huwde. Waar de Churchill-familie nog weleens een nachtje bijkomt. Castle Leslie is een begrip in het land van de klaviertjes en rugby.

Prachtig natuurlijk, maar de keuze voor het avondmaal is wat aan de karige kant. Zeker als je als Olympus crewmember liefst drie weken (!) in dit inmiddels tot luxueuze Bed&Breakfast omgeturnde Rijksmonument zit. Arme, arme Toshi Tereda en kornuiten. Als jullie over twee weken een willekeurige groene kabouter hebben omgelegd om die op te eten, dan begrijpen we dat. Zolang jullie er maar wel foto’s van maken, want met die nieuwe Olympus OMD E-M1 ziet dat er ongetwijfeld smaakvol uit.