Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (17)

’t Wereldje (17)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Kanye slijpt de messen

"Hey Kanye, do you like fish dicks?"

“Hey Kanye, do you like fish dicks?”

Vroeger dachten we: zo’n Kanye West, daar kunnen we er drie, vier van aan. Maar sinds South Park weten we dat het geen man is waarmee je solt. Je moet dan ook stevig in je schoenen staan als je een onderneming start en die naar de rapper vernoemt, zonder zijn medeweten. Daarom zijn de ontwikkelaars van Coinye West, een nieuw online betalingsmiddel en de tegenhanger van Bitcoin, momenteel anoniem, uit angst voor de reactie van meneer West. Wij vinden de naam nu al een van de briljantste van 2014, maar vrezen ook. Om nou te zeggen dat Kanye vol humor zit: nee.

 

4. Fail: Dreamworks bouwt fysieke app

Zelfs de personages uit Shrek zien dat het foute boel is.

Zelfs de personages uit Shrek zien dat het foute boel is.

De tijd dat tablets alleen voor gesjeesde zakenlui waren is al lang en breed voorbij. Praktisch ieder huishouden heeft er immers een aantal op de bank rondslingeren en drommen kinderen gebruiken het apparaat om hun vrije uurtjes mee op te leuken. Het is dan ook een ideale manier om als bedrijf je jeugdige doelgroep te bereiken. Dus wat doe je als je Dreamworks bent, een studio die animatiefilms zoals Shrek voor kids maakt? Precies, je bouwt een app een eigen tablet! Want dat is lekker duur en ingewikkeld en je moet mensen overhalen om een flinke zak geld over de balk te gooien. Inderdaad, een plan dat gedoemd is te mislukken en iedereen ziet het. Check de reacties maar onder het nieuwsbericht. Kindertablets zijn nu al de smartwatches van 2014.

 

3. Supercomputer gaat ons allemaal kapotmaken

Goedemorgen HAL!

Goedemorgen HAL!

Soms vraag je je af of de mensen van inlichtingendiensten wel eens naar films kijken. Uit de lekkage van Edward Snowden weten we dat de NSA in de Verenigde Staten bezig is met het bouwen van een supercomputer die alle beveiligingsmethodes kan kraken. Zo kan de organisatie bij staatsgeheimen, bankgegevens en medische dossiers komen en dat moet nu eenmaal. De naam van de de computer: Penetrating Hard Targets. PHT. Drie letters. Hee, dat komt ons bekend voor! Tijd om ons aluhoedje maar weer op te zetten…

 

2. Alicia Keys mag haar iPhone weer gebruiken

Alicia Keys mag natuurlijk altijd een sollicitatiebrief naar Draadbreuk sturen

Alicia Keys mag natuurlijk altijd een sollicitatiebrief naar Draadbreuk sturen

Lekker lullig: verkoop je miljoenen platen, scoor je hits bij de vleet en treed je in de grootste zalen op, wordt je toch ontslagen. Het overkwam Alicia Keys. Naast een ongelooflijk succesvolle zangcarrière was ze namelijk ook sinds vorig jaar creatief directeur van Blackberry. Nu vragen wij ons af: wat houdt die functie in hemelsnaam bij Blackberry in? Die telefoons zien er toch altijd hetzelfde uit? Ons vermoeden: de directeuren hebben haar lekker de hele dag op kantoor laten zingen. Verklaart meteen dat gigantische verlies van het bedrijf.

 

1. In Michigan zijn ze lui

Me gras! Me gras!

Me gras! Me gras!

Oké, het is een feit: de universiteit van Michigan heeft verreweg de domste en luiste onderzoekers ter wereld. Stel je voor: je bent een knappe kop en mag onderzoek gaan doen of er tijdreizigers uit de toekomst zijn. Je hebt hallen vol toffe apparatuur staan om je hypothese te bewijzen en ook nog eens bakken met geld tot je beschikking. Hoe ga je dat dan aanpakken? In Michigan deden ze het zo: ze analyseerden Facebook-posts en keken of er dingen in stonden die de toekomst voorspelden. Conclusie: neen. Er zijn geen tijdreizigers. Zo wordt dus tegenwoordig onderzoek bedreven: met je hand in de broek het internet afstruinen. Al is het beter dan het vorige onderzoek naar dit onderwerp. Een paar jaar geleden werd er een conferentie gehouden voor mensen uit de toekomst. Aantal gasten: nul.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Dat je na liedjes als black skinhead, niggas in Paris en 2 bound nog een bedrijf naar kayne west wil vernoemen.

  2. Jaïr

    haha dat van alicia keys