Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (21)

’t Wereldje (21)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Zelfs medewerkers X-box willen geen Windows Phone

Wij vermoeden dat het X-box-team geen reprimande krijgt

Wij vermoeden dat het Xbox-team geen reprimande krijgt

 

Onze Dennis heeft, tot grote hilariteit van de rest van de Draadbreuk-redactie, ruim een jaar rondgelopen met een Windows Phone. Zaten wij allemaal lekker in de Google Hangout, moest Dennis treurig in een hoekje zitten omdat hij niet mee kon doen. Inmiddels is hij overgestapt naar de Fairphone. Tja, Windows Phone is nog niet geworden wat men ervan verwacht had. Wij willen het niet, jullie ook niet en nu blijkt dat zelfs de mensen van Microsoft het niet gebruiken. Neem het team van het Twitter-account van Xbox. Die liepen tijdens een evenement rond de Super Bowl lekker te twitteren via een Android-telefoon. Dat is natuurlijk een beetje gênant, maar wij snappen het inmiddels wel. Bezig zijn met een Windows Phone is immers net zoiets als rondlopen met je gulp open.

 

4. Chatten met je ficus

"Plant, blijf van mijn Galaxy Gear af!"

“Plant, blijf van mijn Galaxy Gear af!”

 

Oké, zitten jullie er klaar voor? Things are getting serious right now. Kijk even naar die goudpalm die bij je in de hoek staat. Lekker rustig is hij, vind je niet? Nou, als het aan Andrea Vitaletti (wij hebben ‘m al omgedoopt tot Dr. Plantenstein) ligt, is dat snel afgelopen. Hij is bezig om flora aan technologie te koppelen. Cyborgplanten die ons gaan helpen parasieten, vervuilende stoffen en we weten niet wat allemaal nog meer te detecteren. Zo ver zijn we dus al. Waar gaat het stoppen? De ficus die verbonden is met een luidsprekertje en gaat schreeuwen als de Pokon op is? Het gras in de tuin dat in opstand komt als het gemaaid moet worden? De Mannen Van De Radio hadden ooit al eens een voorspelling over mondige planten. Laten we hopen dat het niet zover gaat komen.

 

3. Laat Want.nl niet je kleren uitzoeken

Ja, wij zouden ook niet blij kijken met zo'n debiel ding op ons hoofd

Ja, wij zouden ook niet blij kijken met zo’n debiel ding op ons hoofd

 

Wij vinden niet snel iets awesome. Wel tof, gaaf, lekker, fijn, fantastisch, briljant of stoer. Awesome is toch meer voor je vader die met zijn kapiteinspet op zondag met de cabrio net even iets te zacht op de linkerbaan gaat rijden. En voor onze vrienden van Want.nl. Die vinden namelijk de nieuwe brilmonturen van Google Glass awesome. Sommige mensen zeggen dat over smaak niet te twisten valt, maar daar zijn we het hier op de redactie grondig mee oneens. Fokking hel, wat zijn die dingen lelijk! Het draait namelijk niet om het montuurtje, maar om dat debiele lensje dat ervoor zit. Google, verwerk dat eens even lekker in dat brilletje zelf, zeg! En we vragen voortaan liever onze moeder mee om kleding te gaan kopen dan de mensen van Want.nl.

 

2. Alcatel wint oudste en belangrijkste designaward die niemand kent.

Ondanks ze niet de enige waren die de prijs wonnen, was het op het hoofdkantoor van Alcatel feest

Ondanks dat ze niet de enige waren die de prijs wonnen, was het op het hoofdkantoor van Alcatel feest

 

Applaus! De Alcatel Onetouch Idol X heeft de fameuze Good Design Award For Design Excellence gewonnen! Deze door The Chicago Athenaeum uitgereikte prijs is heel prestigieus en gaat al héél lang mee. Waarom je er dan nog nooit van hebt gehoord, vraag je je af? Dat weten wij ook niet. Best veel mensen hebben ‘m namelijk. De prijs is immers sinds 1950 ongeveer 40.000 keer uitgereikt, aldus Wikipedia. Wacht even, 40.000 keer? Wie heeft ‘m in hemelsnaam dan niet?! Wij denken The Chicago Athenaeum zelf, aan de echt hilarisch lelijke website te zien.

 

1. Sonos draait Bob Marley de nek om

Overlijd je op veel te jonge leeftijd aan kanker in je voet, krijg je ook dit nog eens...

Overlijd je op veel te jonge leeftijd aan kanker in je voet, krijg je ook dit nog eens…

 

Sonos is lekker bezig. Vorig jaar nog een lekker speakertje op de markt gebracht, een flinke reclamecampagne uitgerold en nu neemt het bedrijf zelfs initiatief tot het maken van muziek. We horen je nu denken: maar Draadbreuk, een elektronicabedrijf dat zich gaat bemoeien met de muzikant, dat is toch helemaal geen goed idee? Nee, dat is het inderdaad niet. Sonos vroeg hiphop-duo N.A.S.A en zangeres Karen O (wij moeten ook even Googlen, hoor) een cover op te nemen van I Shot The Sheriff, een meesterwerkje van Bob Marley. Het resultaat is zoals je kunt verwachten: een natte wind, gelaten in een foute strandtent waar de mannen in linnen broeken lopen en appelmartini’s drinken en de vrouwen zo strakgetrokken zijn, dat ze een knotje vel in de nek hebben. Wij weten wie zich omdraait in zijn graf.