Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (5)

’t Wereldje (5)
Dennis de Vries

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5: Gadget till you diewereldjetikker

Gekke Kickstarter-projecten genoeg, maar alleen Tikker telt af tot je rikketik stopt. Het polshorloge telt het aantal uur tot je dood gaat. Hoe ze weten dat je dan ook echt omvalt? Ze hebben een aantal goedgetrainde, dodelijke ninja’s in dienst. Dat is een gokje. Bij ontvangst moet je invullen hoe gezond je leeft, wat je eet en hoe oud je bent. Tikker rekent vervolgens uit hoe lang je ongeveer nog hebt en herinnert je daar elke keer aan als je kijkt hoe laat het is. Zo hopen ze dat je elke seconde van je leven laat tellen en je niet druk maakt om kleine dingen. Maar je kunt natuurlijk ook onder de dekens kruipen en in foetushouding wachten op het onvermijdelijke. Je weet wanneer het komt.

 

4: Tablet-dwergen bij FOX news

wereldje-fox

De Amerikaanse nieuwszender FOX News heeft een nieuwe redactie en daar zijn ze trots op. Het is helemaal ingericht om óók nieuws van internet en social media te kunnen duiden. Daarvoor hebben ze tientallen kabouters ingehuurd die ze op de achtergrond plaats laten nemen achter iPads. Ziet er een beetje gek uit, maar went vanzelf. Wat er eigenlijk aan de hand is, is dat medewerkers een 55 inch Windows 8 tablet als bureau hebben. Cool? Allerminst. Praktisch? Lijkt ons niet. We vragen ons af of FOX de komende weken nog wel een uitzending in elkaar krijgt.

3: Apple steelt van Microsoft!

Blue-da-ba-dee

Blue-da-ba-dee!

Vroeger was het leven simpel: je had een Mac en was lekker tof tussen alle Windows-slaven. Totdat dat wieltje ineens in beeld kwam en niet meer weg ging, tenzij je de boel keihard resette. The Spinning Beach Ball Of Death, The Marble of Doom en The Pie Of Disaster: De Spinning Pinwheel (want zo heette hij officieel) was bekend onder vele namen. Hij heeft inmiddels zijn uittrede gedaan bij de meeste Apple-producten. iPods iPhones en iPads: die crashen natuurlijk niet. Of wel natuurlijk, zo ontdekten vele Apple 5S-gebruikers. Maar tegenwoordig krijg je geen draaiend wieltje meer, maar gewoon een blauw scherm! Maar zeg, was dat niet alleen voorbehouden aan Windows-computers?

2. Ieniemienie

mini-smartphones: Kim Jong-un kan er wel om lachen

Goh, wat een verrassend bericht: alle minivarianten van bekende smartphones verkopen voor geen meter. De HTC One Mini, Samsung SIII Mini: noem ze allemaal maar op, stofvangers in magazijnen. Nu weten wij natuurlijk wel dat deze telefoons met hun mindere specificaties op een gênante manier meeliften op de naam en het succes van hun grote broertjes, maar de consument ziet het gelukkig ook. Mensen, onthoud: de grootte van een telefoon mag nooit de belangrijkste reden voor aanschaf zijn. Dat zijn de specs en de mogelijkheden. En voor de vrouwelijke lezers: nee, het kleurtje telt ook niet mee.

1. Round round, baby, round round

Mooi hoor!

Mooi hoor! *kuch*

Jullie moeten ons geloven: in het echte leven zijn we echt niet van die cynische bastards als we hier lijken. Maar als wij Samsung horen zeggen dat de Galaxy Round ‘de toekomst’ is, moeten we ons best doen om niet in proesten van het lachen uit te barsten. Is dit die futuristische curve die het bedrijf voor ogen had? zoals onze vrienden van Techradar al zeiden: waarom is hij niet verticaal gebogen? Als deze boog de toekomst is, denken wij dat we in het technologie-equivalent van de Middeleeuwen zijn beland…